NajRecept.sk Dezerty Najlepšie dezerty Cheesecake Vanilkový cheesecake s broskyňami
Vanilkový cheesecake s broskyňami
Recept Vanilkový cheesecake s broskyňami
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Triniti Triniti    ·   18.9.2020

Vanilkový cheesecake s broskyňami

Jemný, krémový a jednoduchý na prípravu. Fanúšikovia cheesecake-ov si určite pochutia. Autor: Triniti

35 min
Čas prípravy
Suroviny

Základ:

210 g
sušienky
50 g
maslo

Tvarohová plnka:

1 kg
jemný tvaroh
3 ks
vajce
400 g
salko
2 lyžice
vaječný likér
1 bal.
vanilkový puding
1 struk
vanilka
1,5 lyžice
práškový cukor
1 lyžica
citrónová šťava
broskyne

Ďalej budeme potrebovať:

3 ks
vajce
2 ks
žĺtok
2 lyžice
broskyňový sirup (alebo med)
3 lyžice
citrónová šťava
6 lyžíc
kryštálový cukor
80 g
maslo
150 ml
smotana na šľahanie
100 g
tvaroh
broskyne
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Pripravíme si okrúhlu formu na pečenie. Dno vyložíme papierom na pečenie.
  2. V mixéri rozmixujeme sušienky na jemný prášok. Pridáme rozpustené maslo a spracujeme sypkú hmotu, ktorú navrstvíme na dno formy. Odložíme do chladničky na 30 minút.
  3. Broskyne nakrájame na mesiačiky a umiestnime ich na základ. Tvaroh vymiešame s vajíčkami, pridáme likér, salko, pudingový prášok, vnútro vanilkového struku, práškový cukor a citrónovú šťavu. Takto pripravenú plnku opatrne nalejeme na broskyne a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 15 minút. Po 15 minútach teplotu znížime na 140 stupňov a pečieme ďalších 50 minút. Upečený cheesecake vyberieme a necháme úplne vychladnúť.
  4. Broskyne rozmixujeme na kašu, pridáme vajíčka a žĺtky, pridáme cukor, citrónovú šťavu a med alebo sirup. Varíme na miernom ohni. Keď hmota vrie, pridáme maslo a necháme ho rozpustiť. Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuhej šľahačky a zmiešame s tvarohom. Šľahačkovú hmotu spolu s broskyňovou hmotou spojíme a navrstvíme na tvarohovú vrstvu.
  5. Ozdobíme nakrájanými broskyňami a mätou. Dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár