Pripravíme si okrúhlu formu na pečenie. Dno vyložíme papierom na pečenie.
V mixéri rozmixujeme sušienky na jemný prášok. Pridáme rozpustené maslo a spracujeme sypkú hmotu, ktorú navrstvíme na dno formy. Odložíme do chladničky na 30 minút.
Broskyne nakrájame na mesiačiky a umiestnime ich na základ. Tvaroh vymiešame s vajíčkami, pridáme likér, salko, pudingový prášok, vnútro vanilkového struku, práškový cukor a citrónovú šťavu. Takto pripravenú plnku opatrne nalejeme na broskyne a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 15 minút. Po 15 minútach teplotu znížime na 140 stupňov a pečieme ďalších 50 minút. Upečený cheesecake vyberieme a necháme úplne vychladnúť.
Broskyne rozmixujeme na kašu, pridáme vajíčka a žĺtky, pridáme cukor, citrónovú šťavu a med alebo sirup. Varíme na miernom ohni. Keď hmota vrie, pridáme maslo a necháme ho rozpustiť. Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuhej šľahačky a zmiešame s tvarohom. Šľahačkovú hmotu spolu s broskyňovou hmotou spojíme a navrstvíme na tvarohovú vrstvu.
Ozdobíme nakrájanými broskyňami a mätou. Dobrú chuť!