NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Trubičky z krehkého cesta plnené talianskym snehom
Trubičky z krehkého cesta plnené talianskym snehom
Recept Trubičky z krehkého cesta plnené talianskym snehom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Jaja79    ·   29.11.2021

Trubičky z krehkého cesta plnené talianskym snehom

Trubičky z krehkého cesta a vo vnútri chutný taliansky sneh. Určite vyskúšajte. Sú fantastické. Vrch stačí poprášiť práškovým cukrom a na sviatočnom stole budú vyzerať luxusne. Autor: Jaja

35 min
Čas prípravy
12 min
Čas varenia
Suroviny

Krehké cesto:

380 g
hladká múka
250 g
maslo
200 g
kyslá smotana
1 ks
vajce

Sneh:

150 g
bielok
120 g
kryštálový cukor
240 g
krupicový cukor
trochu
voda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Z múky, kyslej smotany a na kocky nakrájaného masla vypracujeme krehké cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky na minimálne 3 hodiny. 
  2. Pripravíme si kovové trubičky, ktoré potrieme tukom. 
  3. Cesto rozvaľkáme a nakrájame na pásiky, ktorými obaľujeme kovové trubičky tak, aby sa cesto prekrývalo.
  4. Povrch potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 170 stupňov asi 12 minút - sledujeme. Po upečení necháme mierne vychladnúť a teplé ich opatrne z kovovej trubičky zosunieme.
  5. Bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom do peny. 240 g cukru dáme variť spolu s trochou vody do hrnca - uvaríme sirup (keď dosiahneme teplotu sirupu 115 st., vypíname). Vody pridáme toľko, aby bol cukor ponorený vo vode. Nepridávajte viac. Pripravený sirup za stáleho šľahania prilejeme pomalým prúdom do vyšľahaného snehu. Šľaháme dovtedy, kým nemáme hladký lesklý tuhý sneh. 
  6. Naplníme trubičky a vrch poprášime cukrom. 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár