Príprava odpaľovaného cesta: Vodu, olej a soľ dáme variť, keď vrie nasypeme preosiatú hladkú múku a uvaríme hustú hmotu, ktorá musí byť dobre "vypálená". Musí sa odlepovať od stien hrnca. Odstavíme a do teplej hmoty postupne zašľaháme celé vajíčka, jedno po druhom. Hmotu dáme do cukrárskeho vrecka a ozdobnou špičkou na plech vymastený olejom striekame venčeky. Upečieme pri teplote 240 stupňov cca 20 - 25 minút. Upečené a vychladnuté venčeky prekrojíme a plníme krémom.
Krém uvaríme z mlieka, cukru, vanilky a zlatého klasu. Do vychladnutého pudingu zašľaháme maslo a vzniknutý krém dochutíme rumom.
Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuhej šľahačky spolu s cukrom a nanesieme na krém.
Naplnené venčeky polievame / namáčame do čokolády alebo fondánu.