Orechová plnka: Orechy zalejte teplým mliekom, v ktorom ste rozpustili kryštálový a vanilkový cukor. Dôkladne premiešajte a plnka je hotová.
Tvarohová plnka: Tvaroh zmiešajte s vanilkovým a kryštálovým cukrom a na ochutenie pridajte nastrúhanú citrónovú kôru.
Maková plnka: Mletý mak zalejeme teplým mliekom, do ktorého sme rozpustili kryštálový cukor a pridáme škoricu. Dôkladne premiešame.
Lístkové cesto rozvaľkáme na tenký plát, potrieme ho lekvárom a môžeme začať s vrstvením. Prvou vrstvou bude orechová náplň, ktorú umiestnime asi 8-10 cm od okraja cesta. Potom preložíme tento okraj smerom k stredu a na vrch nasledujúcu vrstvu tvarohovej náplne. Opäť preložíme smerom k stredu, dbáme však na to, aby sme cesto neroztrhli. Nakoniec pridáme makovú náplň a zakryjeme ju preklopením okraja cesta. Akonáhle sme preklopili okraj, prečnievajúce cesto schováme pod závin. Týmto spôsobom zaistíme, že náplň nevytečie a cesto sa neroztrhne.
Závin prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie a potrieme ho rozšľahaným vajíčkom. S ostrým nožom urobíme zárezy po celom závine a vložíme ho do vopred vyhriatej rúry. Začneme pečenie pri teplote 200 stupňov celzia po dobu asi 10 minút. Potom znížime teplotu na 170 stupňov celzia a dopekáme ďalších 10-15 minút, avšak dobu pečenia sledujeme, pretože každá rúra môže byť trochu odlišná. Tesne pred dokončením potrieme vrchnú časť závinu ešte raz vajíčkom a posypeme kryštálovým cukrom, aby závin získal krásny lesk