Bielky a práškový cukor vyšľaháme do peny až potom dáme nad paru.
Nad parou šľaháme až zhustne, uvidíme podľa toho, ako sa nám lepí na kraj misky. Keď začne hustnúť pridáme orechy s múkou.
Dobre premiešame a odstavíme. Je veľmi dôležité bielky nad parou dostatočne dlho vyšľahať (variť tak 20 min). Inak sa nám rožteky budú na papieri roztekať. Ja skúšam tak, že naberiem na lyžicu a keď to dobre drží a nechce z lyžice dole, vtedy ho odstaviť z pary. Ako snehová hmota chladne, tak aj hustne, preto ju necháme 10-15 min odpočívať.
Pomocou ozdobného vrecka striekame na mastný papier rožky, ja robievam tyčinky, je to jednoduchšie.
Dáme do rúry sušiť, najlepšie teplovzdušnej na 50 C. Dlho sa sušia, ja v lete využívam auto (dám ich sušiť za zadné sklo). Keď tam páli slnko, sú raz dva dobre vysušené.
Krém: Vajcia vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom. Až potom dáme nad paru, kde šľaháme, pokým sa nám lepí na boky a je dostatočne hustý. Nezabudneme pridať 2 lyžice kakaa. Odstavíme a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme a postupne po lyžičkách pridávame krém. Dobre vyšľaháme.
Upečené, vysušené ozdobíme pomocou ozdobného vrecka plnkou a dáme do chladničky stuhnúť.
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a môžeme rožky namáčať.