NajRecept.sk Torty Sladké torty Nepečená kokosová torta z bábovkovej formy podľa môjho receptu. Chuť vynikajúca a príprava trvá 10 minút.
Nepečená kokosová torta z bábovkovej formy podľa môjho receptu. Chuť vynikajúca a príprava trvá 10 minút.
Nepečená kokosová torta z bábovkovej formy podľa môjho receptu. Chuť vynikajúca a príprava trvá 10 minút.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Triniti Triniti    ·   23.1.2024

Nepečená kokosová torta z bábovkovej formy podľa môjho receptu. Chuť vynikajúca a príprava trvá 10 minút.

Po dlhej dobe som sa rozhodla pre nepečený dezert a bolo to skvelé rozhodnutie. Mám veľkú slabosť pre kokosové sladkosti a tento dezert je skutočne úžasný. Je taký dobrý, že sa s Vami podelím o jeho recept. Odporúčam ho vyskúšať. Jedná sa o nepečenú kokosovú tortu z formy na bábovku, ktorú som pripravila podľa svojho vlastného receptu. Má nádhernú chuť a príprava zaberie iba 10 minút.

10 min
Čas prípravy
Suroviny

Základ:

3 bal.
máslové sušienky (3x175 g)
100 g
maslo
2 lyžice
kakao
400 ml
mlieko

Ďalej:

1 bal.
šľahačka v prášku + mlieko
1 hrnček
mlieko
2,5 hrnčeka
(200 ml) kokos
50 g
rozpustené maslo

Čokoládová poleva:

200 ml
smotana na šľahanie
100 g
čokoláda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Rozlámeme sušienky na malé kúsočky. Rozpustíme 100 g masla, primiešame kakao a dôkladne to všetko zmiešame. Do zmesi pridáme mlieko a rozlámané sušienky. Všetko starostlivo premiešame a potom necháme zmes vychladiť.
  2. Vlejeme hrnček mlieka do misy, pridáme do nej rozpustené maslo, kokos a šľahačku, ktorú sme vyšľahali podľa pokynov uvedených na obale. Potom všetko opatrne premiešame vareškou.
  3. Najprv si pripravíme formu na bábovku, ktorú vyložíme potravinovou fóliou. Potom začneme vrstviť kokosovou vrstvou, ktorú rovnomerne rozprestrieme. Na ňu navrstvíme vrstvu sušienok, ktorú tiež starostlivo uhladíme. Potom celý dezert umiestnime do chladničky, aby dobre stuhol.
  4. Až dezert riadne stuhne, odstránime potravinovú fóliu a dezert polejeme čokoládovou polevou. Na prípravu polevy najprv ohrejeme smotanu a do nej pridáme nalámanú čokoládu, kým sa nerozpustí.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár