NajRecept.sk Torty Sladké torty Čokoládová torta Nebeské MILKA čokoládové rezy. Šťavnaté, maslové a nadýchané s luxusnou náplňou.
Nebeské MILKA čokoládové rezy. Šťavnaté, maslové a nadýchané s luxusnou náplňou.
Recept Nebeské MILKA čokoládové rezy. Šťavnaté, maslové a nadýchané s luxusnou náplňou.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Triniti Triniti    ·   25.10.2023

Nebeské MILKA čokoládové rezy. Šťavnaté, maslové a nadýchané s luxusnou náplňou.

Vychutnajte si tieto šťavnaté kúsky plné úžasnej čokoládovej plnky. Cesto pripravené s maslom je neskutočne lahodné a šťavnaté až do posledného sústa. Pridaním čokoládového pudingu docielime ešte nadýchanejšie štruktúry. A ako to už u naozaj čokoládového dezertu býva, nemôže v ňom chýbať poriadna dávka kvalitnej čokolády, ktorú pridáme ako do cesta, tak aj do krému. Tento recept si rozhodne nenechajte ujsť a vyskúšajte ho.

30 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

100 g
maslo
75 g
múčkový cukor
1 bal.
vanilkový cukor
štipka
soľ
2 ks
vajce
125 g
polohrubá múka
50 g
kakao
2 lyžičky
prášok do pečiva
150 g
čokoládový puding
100 g
kvalitná čokoláda

Na poliatie:

100 ml
mlieko
2 lyžice
čoko prášok Nesquick

Vrch:

500 ml
smotana na šľahanie
300 g
Milka čokoláda Noisette
200 g
horká čokoláda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Začneme prípravou krému, ktorý potrebuje niekoľko hodín na vychladnutie v chladničke. Smotanu zahrejeme na miernom ohni, pritom dbáme na to, aby nezačala variť. Po malých kúskoch do nej postupne vmiešavame čokoládu nalámanú na kocky. Zmes riadne premiešame, kým sa čokoláda úplne nerozpustí, a potom ju necháme vychladnúť pri izbovej teplote. Celý proces chladenia trvá približne 3-4 hodiny, ale krém môžeme pripraviť aj deň dopredu.
  2. Teraz pomocou mixéra vyšľaháme smotanu s čokoládou do pevnej a tuhej peny.
  3. V inej miske si vyšľaháme maslo spoločne s oboma druhmi cukru a štipkou soli do nadýchanej konzistencie. Postupne začneme pridávať vajíčka, pričom každé vajíčko dobre premiešame do zmesi pred pridaním ďalšieho. Po vajíčkach do cesta začleníme zmes polohrubej múky, kakaa, prášku do pečiva a čokoládového pudingu. Nakoniec jemne vmiešame nastrúhanú čokoládu.
  4. Hotové cesto potom nanesieme na plech o veľkosti 25 x 20 cm, ktorého dno sme obložili papierom na pečenie. Plech vložíme do vopred rozpálenej rúry na 180 stupňov Celzia a pečieme približne 20-25 minút.
  5. Po upečení cesto zvlhčíme čokoládovým mliekom, ktoré získame tak, že mlieko zahrejeme a vmiešame doň Nesquick.
  6. Krém nanesieme na upečené a čokoládovým mliekom pokvapkané cesto pomocou cukrárskeho vrecka a tým je dezert pripravený na podávanie.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár