NajRecept.sk Dezerty Najlepšie dezerty Perník Nadýchaný jablkový perník s mletým makom, po ktorom sa len zapráši.
Nadýchaný jablkový perník s mletým makom, po ktorom sa len zapráši.
Recept Nadýchaný jablkový perník s mletým makom, po ktorom sa len zapráši.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Karambola Karambola    ·   23.3.2023

Nadýchaný jablkový perník s mletým makom, po ktorom sa len zapráši.

Jeden z tých lepších dezertov, čo sa týka perníka. Už som robila orechové, jablkové, hruškové perníky, ale tento je naozaj luxusný. Šťavnatosť dodá nastrúhané jablko, plnú chuť dodá mletý mak a dokonalosť vyladia hrozienka. Autor: Karambola

45 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
Suroviny
4 ks
vajce
4 lyžice
kryštálový cukor
1 hrnček (250 ml)
mlieko
1/2 hrnčeka
olej
4 lyžice
hladká múka
2 lyžice
mletý mak
1 lyžica
kakao
1 bal.
kypriaci prášok do perníka
1 hrsť
hrozienka
4 ks
jablko
1 pohár
marhuľový džem
100 ml
smotana na šľahanie
100 g
čokoláda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do tuhej peny. Následne pridáme mlieko, olej a na záver aj sypkú zmes - múku zmiešanú s práškom do perníka, kakaom, makom. Na úplný záver pridáme nastrúhané jablká (tie som strúhala na hrubom strúhadle bez šupky) a za hrsť hrozienok. 
  2. Pripravené cesto nalejeme na vymastený a vysypaný plech (na vymastenie používam maslom a na vysypanie používam polohrubú múku). Pekne urovnáme. 
  3. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 25 minút - sledujeme. 
  4. Ešte horúci koláč potrieme marhuľovým džemom a vrch polejeme čokoládovou polevou. Čokoládu som pripravila zohriatim smotany na šľahanie a následne som pridala na kocky nalámanú čokoládu, ktorú som miešaním rozpustila.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár