NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Môj recept na obaľovaný karfiol plnený syrom doplnený o parádny trik, ako ušetriť čas pri obaľovaní.
Môj recept na obaľovaný karfiol plnený syrom doplnený o parádny trik, ako ušetriť čas pri obaľovaní.
Môj recept na obaľovaný karfiol plnený syrom doplnený o parádny trik, ako ušetriť čas pri obaľovaní.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Karambola Karambola    ·   2.10.2023

Môj recept na obaľovaný karfiol plnený syrom doplnený o parádny trik, ako ušetriť čas pri obaľovaní.

Hlavne rýchlo a chutne. Áno, môže vás zmiasť, že o obaľovanom karfiole hovorím, že je to pripravené rýchlo, ale vyskúšala som spôsob, ktorý si obľúbite. Na obaľovanie používam uzatvárateľné dózy, do ktorých vložím suroviny na obalenie - múku alebo strúhanku a vkladám tam kúsky karfiolu - naraz viac. Nádobu uzavriem a stačí ňou pretrepať a obalené máte za pár sekúnd a nemusíte si špiniť ruky. Medzi karfiol zvyknem popichať aj pásiky syra. Autor: Karambola

20 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny
karfiol
tvrdý syr
vajce
hladká múka
strúhanka
soľ
čierne korenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Karfiol uvaríme v osolenej vode do polomäkka. 
  2. Necháme vychladnúť a následne medzi ružičky popicháme na "hranolky" nakrájaný tvrdý syr.
  3. Obalíme v klasickom trojobale - hladká múka, vajíčko a strúhanka. Do jednej uzatvárateľnej nádoby dáme múku a vložíme karfiol namáčaný vo vajíčku. Nádobu uzavrieme a zamiešame. Rovnako opakujeme so strúhankou. Tento spôsob vám ušetrí čas a karfiol bude rovnomerne obalený zo všetkých strán.
  4. Ja karfiol zapekám v rúre, ale môžete klasicky vypražiť na oleji v panvici.
  5. Podávala som s klasickou zemiakovou kašou.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár