NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Linecké pečivo Môj recept na linecké kvietočky z ľadových gaštanov - hit týchto Vianoc
Môj recept na linecké kvietočky z ľadových gaštanov - hit týchto Vianoc
Môj recept na linecké kvietočky z ľadových gaštanov - hit týchto Vianoc
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Karambola Karambola    ·   12.10.2023

Môj recept na linecké kvietočky z ľadových gaštanov - hit týchto Vianoc

Jednoznačný favorit týchto Vianoc. Ľadové gaštany sú luxusné na prípravu krému do lineckého pečiva. Dodajú poriadne sladkosť a zároveň aj krémovosť. Linecké kvietočky vďaka krému z ľadových gaštanov krásne zmäknú a doslova sa rozplývajú na jazyku. Zdobila som orieškami, ktoré krásne pod zubami chrumkajú. Autor: Karambola

55 min
Čas prípravy
7 min
Čas varenia
Suroviny

Linecké cesto:

300 g
hladká múka
200 g
maslo
100 g
práškový cukor
1 ks
žĺtok

Náplň:

2 ks
ľadové gaštany
100 g
maslo
50 g
práškový cukor

Vrch:

50 g
čokoláda
2 lyžice
kokosový olej
podľa potreby
orechy
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Všetky suroviny na cesto vypracujeme v jednotnú guličku, ktorú zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky najmenej na 2 hodiny. Ja som cesto pripravovala večer a pracovala až na druhý deň. Ak nechávate cesto odležať cez noc, ráno si ho včas vyberte, nechajte pri izbovej teplote postáť aspoň hodinu alebo 2 hodiny a až tak môžete pracovať. 
  2. Cesto rozvaľkáme na tenší plát, z ktorého vykrojíme kvety a upečieme. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 7 minút - záleží na hrúbke vykrojených kvetiniek.
  3. Na každý kvietok nastriekami okrúhlou špičkou náplň, necháme v chladničke zatuhnúť a namočíme do čokoládovej polevy, ktorú necháme chvíľu postáť a posypeme karamelové oriešky. Tie som kúpila v cukrárskom obchode, ale kľudne môžete nasekať vlašské alebo lieskové orechy. Ak nenecháte čokoládovú polevu zaschnúť úplne, pekne sa vám orechy nalepia. 
  4. Náplň som pripravila nasledovne: ľadové gaštany som nechala rozpustiť v horúcom vodnom kúpeli a potom nechala vychladnúť pri izbovej teplote. Maslo s cukrom vyšľaháme do peny a na nízkych otáčkach prišľaháme aj vychladnuté ľadové gaštany. 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár