NajRecept.sk Grilovanie a BBQ Grilované mäso Medová krkovička pečená v pive
Medová krkovička pečená v pive
Recept Medová krkovička pečená v pive
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
rebeka    ·   28.4.2021

Medová krkovička pečená v pive

Chutné mäso nielen pre chlapov. Aj my ženy určite máme radi sem tam kvalitné mäsko, trochu pikantné a opraženú sladkú cibuľku to je jednoznačne mňamka. Dnes som k tomu podávala zemiakovú kašu s cibuľkou a opraženou slaninou, ale pokojne môžete zvoliť aj inú prílohu, napríklad knedličky alebo klasickú ryžu. A po takomto skvelom obede sa idem vrhnúť na luxusný dezert. Rozhodla som sa upiecť makovník a orechovník. Bude zajtra na desiatu. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Suroviny
4 plátky
krkovička s kosťou
3 ks
cibuľa
2 lyžice
tekutý med
2 lyžice
Teriyaki omáčka
2 lyžice
dijonská horčica
50 ml
olivový olej
4 strúčiky
cesnak
2 lyžice
kečup
podľa chuti (nakrájanú nadrobno)
chilli paprička
podľa chuti
čierne korenie
250 ml (Budvar)
svetlé pivo
podľa chuti
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Všetky suroviny na marinádu vyšľaháme v miske, v ktorej potom budeme mäso marinovať cez noc.
  2. Plátky krkovičky umyjeme, osušíme, ale nenaklepávame. Vložíme do marinády a poriadne ju do mäsa votrieme. Nádobu uzavrieme a necháme do rána odpočívať v chladničke.
  3. Cibuľu nakrájame na pol alebo kolieska, polovicu vyskladáme do pekáča, vložíme mäso, zasypeme zvyškom cibule, podlejeme časťou piva, priklopíme a dáme do rúry vyhriatej na 200st.
  4. Pečieme cca 40 minút, priebežne podlievame pivkom.
  5. Potom zložíme pokrievku a dopekáme "na farbičku" ďalších cca 20 minút. Podľa chuti dosolíme.
  6. Podávame s akokoľvek upravenými zemiakmi. My sme k tomu mali zemiakovú kašu.

Môj blog: Vaření s Tomem

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár