NajRecept.sk Strukoviny Cícer Jahodová bublanina so snehom z cícera
Jahodová bublanina so snehom z cícera
Recept Jahodová bublanina so snehom z cícera
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
remcula remcula    ·   25.10.2020

Jahodová bublanina so snehom z cícera

Jahodová bublanina so snehom z cícera. Autor: remcula

Suroviny
trošku
nálev zo sterilizovaného cícera
3 ks
žĺtok
1/2 hrnčeka
fruktóza
1/4 hrnčeka
špaldová múka
1/4 hrnčeka
repkový olej
1 bal.
prášok do pečiva
1-2 lyžice
plátky mandlí
podľa potreby
jahoda

Drobenka:

2 lyžice
olej alebo Stella
podľa potreby
hrubá múka
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Nálev z plechovky cícera nalejeme do misky a vyšľaháme z neho sneh. (Ide to úplne skvele.)
    Pridáme žĺtky a zase vyšľaháme.
  2. Zvlášť do misky dáme obe múky, prášok do pečiva, fruktózu, olej, žĺtky a sójové mlieko. Pridáme vyšľahané žĺtky so snehom. Všetko prešľaháme metlou na hladké cesto. Vylejeme do vymastenej a vysypanej formy, vykladáme jahodami.
  3. Z oleja, fruktózy a hrubej múky vytvoríme posýpku, ktorou posypeme koláč. Môžeme ešte posypať aj plátkami mandlí.
  4. Pečieme na 170° C asi 30 minút (vyhriata rúra).
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár