NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Orechové pečivo Ischelské tortičky v horkej čokoláde
Ischelské tortičky v horkej čokoláde
Recept Ischelské tortičky v horkej čokoláde
adkas adkas    ·   5.10.2020

Ischelské tortičky v horkej čokoláde

Jedny z najlepších vianočných koláčikov, ktoré u nás doma robievam. Pečiem ich rovno z dvojitej dávky, ale aj tak zmiznú z krabičky ako prvé. Zdobíme polovicou mandle, ale niekedy, ak sa mi chce, zdobím aj rozpustenou bielou čokoládou, ktorou kreslím mašličky (potom koláčiky vyzerajú ako darčeky). Autor: Adkas

Suroviny

Cesto:

350 g
hladká múka
120 g
práškový cukor
100 g
mleté orechy
2 lyžice
kakao
1/2 lyžičky
mletá škorica
1 ks
žĺtok
220 g
maslo

Náplň:

100 g
maslo
100 g
mleté orechy
120 g
práškový cukor
3 lyžice
marhuľový džem
podľa chuti
rum

Poleva:

200 g
horká čokoláda
2 lyžičky
olej
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Zo surovín na cesto vypracujeme guličky, ktoré zabalíme do fólie a odložíme do chladničky odpočinúť pol hodinu.
  2. Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 2-3 mm a pomocou formičky vykrajujeme rôzne tvary. Pečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie pri teplote 180 stupňov cca 7-8 minút.
  3. Vychladnuté zlepujeme krémom a máčame v čokoládovej poleve.
  4. Vrch ozdobíme mandlľou alebo podľa vašej fantázie. Chutia lepšie, keď postoja deň, dva.
  5. Krém:
    Maslo s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme ostatné suroviny a pomocou cukrárskeho vrecka striekame na kolieska alebo iné tvary.

Môj blog: Adkas tastyfood

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár