NajRecept.sk Dezerty Krémy a polevy Domáca fondánová poleva
Domáca fondánová poleva
Recept Domáca fondánová poleva
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Martina1978    ·   14.1.2021

Domáca fondánová poleva

Pripravte si domácu polevu na zákusky a torty. Výborná poleva z troch ingrediencií. Pokiaľ chcete nejakú farebnú, stači pridať potravinárske farbivo.

Suroviny
250 g
kryštálový cukor
130 ml
voda
1 lyžička
ocot 20%
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Do hrnca nalejeme vodu a ocot, prisypeme kryštálový cukor. Všetko privedieme do varu, potom plameň stiahneme a ešte 10 minút varíme na miernom ohni. Po desiatich minútach sa nám vytvorí cukrový sirup.
  2. Uvarený sirup prelejeme do studenej misy a za občasného miešania necháme mierne vychladnúť.
  3. Po 5-6 minútach miešania sa postupne zmení farba sirupu na bielu a hmota začne tuhnúť. Ešte stále to za občasného miešania premiešavame.
  4. Po ďalších 5-6 minútach dosiahneme požadovanú konzistenciu.
  5. Podľa potreby môžeme pridať potravinársku farbu a natrieme na tortu. Táto poleva vystačí na tortu s priemerom 24 cm. Hmota na torte stuhne za menej ako 1 hodinu. Ak potrebujeme viac polevy, urobíme to z dávky 500 g cukru, 250 ml vody a 1 lyžičky octu. V tomto prípade varíme 15 minút.

Zdroj: Citromhab

Komentáre k receptu
ance53    ·   15.1.2022   ·   Odpovedať   ·  

Kam pro 20% ocet?děkuji

NejLucka NejLucka    ·   23.1.2022   ·   Odpovedať   ·  

v jakémkoli supermarketu:)

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár