NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Cuketové kolieska s cesnakom a kyslou smotanou zapečené v rúre
Cuketové kolieska s cesnakom a kyslou smotanou zapečené v rúre
Recept Cuketové kolieska s cesnakom a kyslou smotanou zapečené v rúre
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   19.5.2021

Cuketové kolieska s cesnakom a kyslou smotanou zapečené v rúre

Ak ste sa dali na zdravú stravu alebo vám veľmi chutí cuketa, tak vyskúšajte tieto chutné cuketové kolieska s príchuťou cesnaku a kyslej smotany. Syr nesmie chýbať, preto zvoľte výraznejší, napríklad parmezán. Cuketová sezóna je v plnom prúde, tak určite vyskúšajte. Zelená, žltá alebo tigrovaná cuketa, každá jedna sa hodí.

Suroviny
4 ks
cuketa
120 g
strúhaný parmezán
podľa chuti
cesnak
180 g
kyslá smotana
podľa chuti
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Cuketu umyjeme, kraje odkrojíme a cuketu nakrájame na kolieska.
  2. Parmezán nastrúhame na hrubšom strúhadle a odložíme bokom.
  3. Kyslú smotanu vymiešame s prelisovaným cesnakom, ochutíme soľou a premiešame.
  4. Pripravíme si plech na pečenie, vyložíme ho papierom a poukladáme kolieska cukety. Potrieme kyslou smotanou s cesnakom, navrstvíme syr a dáme zapiecť do rúry.
  5. Syr môžete zmiešať s bylinkami, podľa toho, čo vám najviac chutí, hodí sa kôpor, koriander, jarná cibuľka.

Zdroj: Povar

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár