NajRecept.sk Dezerty Múčniky Recept na najlepšie kokosové rezy so žĺtkovým krémom
Recept na najlepšie kokosové rezy so žĺtkovým krémom
Recept na najlepšie kokosové rezy so žĺtkovým krémom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   8.1.2024

Recept na najlepšie kokosové rezy so žĺtkovým krémom

Kokos je veľmi populárna prísada do dezertov a táto verzia kokosového zákusku je úplne úžasná! Pripravila som tento koláč na jednu oslavu, kde sa stretol s veľkým ohlasom a tak som sa rozhodla ho upiecť znova hneď nasledujúci deň. Musím povedať, že kokosové dezerty sú jedinečné a tento konkrétny recept som si vo svojom kuchárskom zošite zvýraznila veľkými písmenami, aby som si ho vždy pamätala.

25 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

300 g
polohrubá múka
2 lyžičky
kakao
1 bal.
prášok do pečiva
125 g
maslo
150 g
práškový cukor
1 ks
vajce
2 lyžice
kyslá smotana
1 lyžica
maslo
1 lyžica
polohrubá múka

Kokosová vrstva:

6 ks
bielok
150 g
práškový cukor
250 g
kokos

Krem:

6 ks
žĺtok
3 lyžice
polohrubá múka
300 ml
mlieko
150 g
maslo
150 g
práškový cukor
1 bal.
vanilkový cukor

Ďalej budeme potrebovať:

100 g
tmavá čokoláda
2 lyžice
slnečnicový olej
50 g
kokos
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Najprv si rozohrejeme rúru na 180 stupňov a nachystáme plech na pečenie s rozmermi 34 x 34 cm. Plech potom vyložíme papierom na pečenie.
  2. Najskôr zmiešame múku s práškom do pečiva, cukrom a kakaom. Postupne do zmesi pridáme vajce, mäkké maslo a kyslú smotanu a spracujeme cesto. To potom rozdelíme na dve časti a uložíme do chladničky na aspoň pol hodiny.
  3. Vaječné bielky vyšľaháme s cukrom do hustého snehu a potom doň opatrne vmiešame kokos.
  4. Rozvaľkáme cesto na veľkosť, ktorá zodpovedá rozmerom pripraveného plechu. Plech si potrieme maslom a posypeme múkou, naň položíme jeden plát cesta, rovnomerne rozotrieme bielkovú plnku a celé to prikryjeme druhým plátom cesta.
  5. Cesto vložíme do rúry a pečieme približne 20 minút. Po upečení necháme koláč vychladnúť.
  6. Zmiešame žĺtky s polovicou cukru, pridáme mlieko a polovicu múky. Všetko dôkladne premiešame a potom dáme zmes na oheň. Za stáleho miešania varíme, pričom postupne prisypávame zvyšnú múku. Po uvarení zmes odstavíme a necháme vychladnúť.
  7. Vyšľaháme druhú polovicu cukru s maslom a vanilkovým cukrom do nadýchanej peny. Postupne do tejto zmesi vmiešame vychladnutý krém zo žĺtkov. Túto zmes potom nanesieme na upečený a vychladnutý koláč.
  8. Čokoládu spoločne so slnečnicovým olejom rozpustíme vo vodnom kúpeli a hotovú tekutú čokoládu nalejeme na vrstvu krému. Posypeme kokosom a necháme stuhnúť. Pred podávaním koláč nakrájame horúcim nožom. Prajeme dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár