NajRecept.sk Dezerty Múčniky Fantastický orechový krémeš ku kávičke podľa môjho overeného receptu
Fantastický orechový krémeš ku kávičke podľa môjho overeného receptu
Fantastický orechový krémeš ku kávičke podľa môjho overeného receptu
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   14.12.2023

Fantastický orechový krémeš ku kávičke podľa môjho overeného receptu

Fantastický orechový krémeš ku kávičke je neodolateľný dezert, ktorý sa vyznačuje bohatou a plnou orechovou chuťou. Tento recept využíva domáce orechové cesto, pripravené z mletých orechov, cukru a vajec, ktoré po upečení vytvára lahodnú, jemne vláčnu základňu. Cesto je potom vrstvené s bohatým vanilkovým krémom, ktorý dodáva dezertu krémovosť a hladkú textúru. Tento krémeš je dokonalým spoločníkom ku šálke kávy.

20 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto

100 g
mleté orechy
100 g
mleté piškóty
80 g
kryštálový cukor
2 ks
žĺtok
5 ks
bielok
50 ml
olej
1 lyžička
prášok do pečiva

Krém

3 ks
žĺtok
2 ks
zlatý klas alebo vanilkový puding
5 lyžíc
kryštálový cukor
700 ml
mlieko
100 g
maslo

Na dokončenie

500 ml
smotana 33%
2 bal.
vanilkový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Uvaríme krém so žĺtkami. Do malého množstva mlieka pridáme zlaté klasy alebo vanilkové pudingy a žĺtky. Poriadne premiešame a vlejeme do horúceho mlieka a pridáme kryštálový cukor. Uvaríme krém. Do horúceho vmiešame maslo a necháme vychladnúť.
  2. Pripravíme si cesto. Z bielkov vyšľaháme sneh s polovicou cukru. Žĺtky vyšľaháme do peny so zvyšným cukrom, pridáme olej a postupne piškóty zmiešané s orechami. Na záver pridáme opatrne bielkový sneh.
  3. Cesto dáme do formy 22-24 cm a pečieme pri teplote 180 stupňov približne 8-10 minút.
  4. Cesto dáme na polovicu. Na prvý plát dáme krém, položíme druhé cesto a na to pridáme vyšľahanú smotanu s cukrom a nastrúhame čokoládu. Dobrú chuť.

Ďakujeme za recept Gabriele Š. H.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár