Domáca čokoládová zmrzlina
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
250 mlmlieko
150 gkryštálový cukor
100 g (horká 75 )%čokoláda
1 ČL (kvalitné)kakao
250 ml (33)%smotana na šľahanie
- Mlieko s cukrom dáme variť a keď už vrie, pridáme na kúsky nakrájanú čokoládu a preosiate kakao.
- Túto zmes dáme bokom, už nevaríme a miešame pokým sa čokoláda rozpustí.
- Necháme vychladnúť a zatiaľ si vyšľaháme smotanu a vmiešame do vychladeného krému.
- Ak máte zmrzlinovač, tak zmrzlinu dokončite podľa návodu k nemu a ak nie, tak nalejte krém do vhodnej uzatvárateľnej nádoby na mrazenie a dáme do mrazničky na 5 hodín.
- Behom mrazenia je vhodné, ak sa zmrzlina premieša, aby sa netvorili kryštáliky. Zo začiatku každú štvrťhodinu a potom každú pol hodinu.
KOMENTÁRE K RECEPTU