Domáca čokoládová zmrzlina

Recept Domáca čokoládová zmrzlina

Pridal: Ywett, 30.8.2018

Kategorie: Zmrzlina, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

SUROVINY

250 mlmlieko
150 gkryštálový cukor
100 g (horká 75 )%čokoláda
1 ČL (kvalitné)kakao
250 ml (33)%smotana na šľahanie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Mlieko s cukrom dáme variť a keď už vrie, pridáme na kúsky nakrájanú čokoládu a preosiate kakao.
  2. Túto zmes dáme bokom, už nevaríme a miešame pokým sa čokoláda rozpustí.
  3. Necháme vychladnúť a zatiaľ si vyšľaháme smotanu a vmiešame do vychladeného krému.
  4. Ak máte zmrzlinovač, tak zmrzlinu dokončite podľa návodu k nemu a ak nie, tak nalejte krém do vhodnej uzatvárateľnej nádoby na mrazenie a dáme do mrazničky na 5 hodín.
  5. Behom mrazenia je vhodné, ak sa zmrzlina premieša, aby sa netvorili kryštáliky. Zo začiatku každú štvrťhodinu a potom každú pol hodinu.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť