Tvarohovo-ovocná roláda bez múky

Pridal: adkas-tastyfood, 21.5.2018
Kategorie: Dezerty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
FOTKA OD VÁS
Pridal: adkas-tastyfood, 21.5.2018
Kategorie: Dezerty
SUROVINY
Cesto:
4 ksvajce
3 - 4 PLmed
2 PLkokosový olej
Plnka:
750 gmäkký tvaroh
3 - 4 PLmed
200 gdrobné ovocie
2 ksbanán
1 KLvanilkový extrakt
1 PLcitrónová kôra
Zdobenie:
2 PLmed
mletá škorica
- Plech 30 x 40 cm vyložime papierom na pečenie a dobre potrieme kokosovým olejom.
- Žĺtka vyšľaháme s medom dopenista. Pridáme dotuha vyšľahaný sneh z bielkov a opatrne krúživými pohybmi vmiešame do našľahaných žĺtkov.
- Cesto vylejeme na plech a rovnomerne rozotrieme.
- Upečieme vo vopred vyhratej rúre pri teplote 190 °C približne 8 minút. Dávame pozor, aby sme roládu zbytočne dlhým pečením nevysušili.
- Po upečení roládu vezmeme z plechu dolu a stočíme po dĺžke s utierkou. Necháme vychladnúť.
- Tvaroh, citrónovú kôru, vanilkový extrakt a med vyšľaháme na jemný krém. Ak chcete krém sladší, pridajte viac medu.
- Vychladnuté cesto na roládu roztočte a natrite plnku.
- Uložte na plnku celé banány cca 2 cm od kraja piškóty a potom drobné ovocie.
- Roládu stočte. Pri stáčaní opatrne sťahujte papier na pečenie a odložte do chladničky stuhúť.
- Pred podávaním poprášte mletou škoricou a cik-cak polejte medom.
KOMENTÁRE K RECEPTU