Tvarohovo-ovocná roláda (bez múky)
Ingredients
- Cesto:
- vajce - 4 ks
- med - 3 - 4 PL
- kokosový olej - 2 PL
- Plnka:
- mäkký tvaroh - 750 g
- med - 3 - 4 PL
- drobné ovocie - 200 g
- banán - 2 ks
- vanilkový extrakt - 1 KL
- citrónová kôra - 1 PL
- Zdobenie:
- med - 2 PL
- mletá škorica
Instructions
- Plech 30 x 40 cm vyložime papierom na pečenie a dobre potrieme kokosovým olejom.
- Žĺtka vyšľaháme s medom dopenista. Pridáme dotuha vyšľahaný sneh z bielkov a opatrne krúživými pohybmi vmiešame do našľahaných žĺtkov.
- Cesto vylejeme na plech a rovnomerne rozotrieme.
- Upečieme vo vopred vyhratej rúre pri teplote 190 °C približne 8 minút. Dávame pozor, aby sme roládu zbytočne dlhým pečením nevysušili.
- Po upečení roládu vezmeme z plechu dolu a stočíme po dĺžke s utierkou. Necháme vychladnúť.
- Tvaroh, citrónovú kôru, vanilkový extrakt a med vyšľaháme na jemný krém. Ak chcete krém sladší, pridajte viac medu.
- Vychladnuté cesto na roládu roztočte a natrite plnku.
- Uložte na plnku celé banány cca 2 cm od kraja piškóty a potom drobné ovocie.
- Roládu stočte. Pri stáčaní opatrne sťahujte papier na pečenie a odložte do chladničky stuhúť.
- Pred podávaním poprášte mletou škoricou a cik-cak polejte medom.
Pridaj komentár