FotoRecept | Jablkovo-kokosové rezy so žĺtkovou polevou

FotoRecept | Jablkovo-kokosové rezy so žĺtkovou polevou

Pridal: klaura, 23.1.2017

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Pečenie týchto rezov je jednoduché, chutia výborne, určite vás nesklamú! V recepte sú jablká, ale celkom dobre poslúži aj podusená rebarbora - s ňou to urobím nabudúce.

FOTKA OD VÁS

Pridal: klaura, 23.1.2017

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

Cesto:

400 gpolohrubá múka
2 kusyvajce
1 baleniehera
2 PLpráškový cukor
2 PLkakao
1 balenievanilkový cukor
1 balenieprášok do pečiva

Plnka:

zo 4 bielkovsneh
200 gkryštálový cukor
150 gstrúhaný kokos
2 PLhrubá múka
3 - 4 kusyjablko
škorica
kyslastýdžem

Poleva:

4 kusyžĺtok
200 gpráškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Najskôr si z uvedených surovín zmiesime cesto  a rozdelíme ho na dve polovice.
  2. Jednu vyvaľkáme a za pomoci valčeka prenesieme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech (30 x 40). Potrieme pikantným džemom, najlepšie ríbezľovým alebo višňovým.
  3. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh (ak sú vajcia menšie, dáme z 5 kusov),  postupne pridávame kryštálový cukor, nakoniec ručne vmiešame strúhaný kokos a múku.
  4. Rovnomerne natrieme na cesto s džemom.
  5. Nastrúhame očistené jablká, rozložíme ich na snehovú plnku, posypeme škoricou. (ja som dala sterilizované jabĺčka)
  6. Prikryjeme druhým cestom a upečieme na teplote 180 °C, 30 minút.
  7. Ušľaháme žĺtky s cukrom a vylejeme ich na horúci koláčik.
  8. Necháme vychladnúť a potom opatrne nakrájame - najlepšie zúbkovým tenkým nožom.
  9. No a môžeme ponúkať a koštovať a kávičkovať  :)
 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť