Zubáč v zelerovej omáčke

Pridal: S varechou v ruke, 1.12.2016
Kategorie: Ryby a morské plody
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Zubáč s čerstvým kôprom a so zemiakom Hasselback. Už neraz som sa priznal, že mám rád ryby - dobré ryby. Nie vždy mám poruke čerstvú a vtedy je pre mňa najlepšia voľba kvalitná mrazená z Ryby Žilina!
FOTKA OD VÁS
Pridal: S varechou v ruke, 1.12.2016
Kategorie: Ryby a morské plody
SUROVINY
filety (s kožou)zubáč
čerstvýkôpor
rozmarín
zeler
cibuľa
cesnak
smotana na varenie
maslo
olivový olej
citrónová šťava
suchébiele víno
čerstvo mleté čierne korenie
soľ
- Do každého zárezu som vložil tenký plátok cesnaku. Zemiaky som poriadne osolil, dochutil čerstvo mletým čiernym korením a na každý som dal plátok masla.
- Naukladal som ich na plech s vetvičkou rozmarínu a vložil do vyhriatej rúry na 180 °C asi na 50 minút.
- Dochutil som soľou a keď zeler krásne zavoňal ( po 5 min. restovania) podlial som dobrým suchým bielym vínkom - cca 1,5 dcl bude stačiť.
- Keď sa víno odparilo, dochutil som soľou a podlial vriacou vodou.
- Filety zo zubáča som prekvapol citrónovou šťavou, dochutil soľou a čerstvo mletým korením.
- A to je vlastne všetko - dobrú chuť :)
KOMENTÁRE K RECEPTU