Tekvicový koláč
Varila som z tekvice hokkaido polievku. Pre nás dvoch tak z polovice. Z druhej polky som upiekla tento výborný a jednoduchý koláč 🙂
Ingredients
- tekvica - 500 g (hrubo nastrúhaná)
- vajce - 4 ks
- kryštálový cukor - 340 g
- vanilkový cukor - 1 balenie
- olej - 200 ml
- polohrubá múka - 320 g
- mletá škorica - 1 KL
- prášok do pečiva - 1 balenie
- slnečnicové semienka
- Poleva:
- čokoláda na varenie - 200 g
- kyslá smotana - 400 g
Instructions
- Najskôr očistíme a nastrúhame tekvicu.
- V inej misle vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom do hustej peny.
- Pridáme tekvicu, olej, škoricu a múku s práškom do pečiva. Opatrne, ale dôkladne rozmiešame.
- Cesto vylejeme na plech, povrch zarovnáme a posypeme orechmi, alebo slnečnicovým semienkami.
- Pečieme na 180 °C cca 35 minút.
- Koláč necháme chladnúť.
- Medzi tým si nad parou rozpustíme čokoládu. Keď je rozpustená odložíme ju z ohňa a zmiešame ju so studenou kyslou smotanou.
- Plnku navrstvíme na vychladnutý koláč. Necháme v chlade.
úžastný a jednoduchý koláčik. U nás zožal veĺký úspech