Plnená cuketa

Pridal: S varechou v ruke, 24.10.2016
Kategorie: Mäso
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Rád varím z čerstvých surovín a keď som od kamaráta dostal cuketu, hneď som vedel, ako ju pripravím. Na masle, s čerstvou šalviou, chilli, mletým mäsom a šampiňónmi. Darček zo záhrady vždy poteší, ďakujem :)
FOTKA OD VÁS
Pridal: S varechou v ruke, 24.10.2016
Kategorie: Mäso
SUROVINY
cuketa
maslo
hnedé šampiňóny
šalvia
chilli
500 g (mix hovädzie a bravčové)mleté mäso
vajce
petržlenová vňať
tekvicové semienka
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
- Do zapekacej misy som dal maslo, nakrájané hnedé šampiňóny, chili papričku a lístky šalvie. Všetko som osolil a dochutil čerstvo mletým korením.
- Cuketu som po dĺžke rozkrojil, vydlabal a nakrájal na podkovičky. Tie som naukladal na šampiňóny.
- Z mletého mäsa, vajca, nakrájanej petržlenovej vňate, tekvicových semien, soli a čerstvo mletého korenia som vymiešal plnku, ktorou som naplnil cuketu.
- Na mäsovú plnku som naukladal kolieska paradajok.
- Vložil som na 45 minút do rúry vyhriatej na 180°C.
- Asi 5 minút pred dopečením som na vrch dal nastrúhanú mozzarellu, nechal ju zapiecť a na vrch som dal čerstvú petržlenovú vňať.
- Do šťavy, ktorú pustili šampiňóny a cuketa, si namáčajte bagetku, žiadnu inú prílohu nepotrebujete.
KOMENTÁRE K RECEPTU