Plnená cuketa

Recept Plnená cuketa

Pridal: S varechou v ruke, 24.10.2016

Kategorie: Mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Rád varím z čerstvých surovín a keď som od kamaráta dostal cuketu, hneď som vedel, ako ju pripravím. Na masle, s čerstvou šalviou, chilli, mletým mäsom a šampiňónmi. Darček zo záhrady vždy poteší, ďakujem :)

FOTKA OD VÁS

Pridal: S varechou v ruke, 24.10.2016

Kategorie: Mäso

SUROVINY

cuketa
maslo
hnedé šampiňóny
šalvia
chilli
500 g (mix hovädzie a bravčové)mleté mäso
vajce
petržlenová vňať
tekvicové semienka
soľ
čerstvo mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Do zapekacej misy som dal maslo, nakrájané hnedé šampiňóny, chili papričku a lístky šalvie. Všetko som osolil a dochutil čerstvo mletým korením.
  2. Cuketu som po dĺžke rozkrojil, vydlabal a nakrájal na podkovičky. Tie som naukladal na šampiňóny.
  3. Z mletého mäsa, vajca, nakrájanej petržlenovej vňate, tekvicových semien, soli a čerstvo mletého korenia som vymiešal plnku, ktorou som naplnil cuketu.
  4. Na mäsovú plnku som naukladal kolieska paradajok.
  5. Vložil som na 45 minút do rúry vyhriatej na 180°C.
  6. Asi 5 minút pred dopečením som na vrch dal nastrúhanú mozzarellu, nechal ju zapiecť a na vrch som dal čerstvú petržlenovú vňať.
  7. Do šťavy, ktorú pustili šampiňóny a cuketa, si namáčajte bagetku, žiadnu inú prílohu nepotrebujete.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť