Jelenie ragú
Divinu nemáme na stole často, ale občas sa objaví. Aj minule som dostala kus jelenieho stehna a mala som chuť udusiť ho, urobila som dobre, mali sme vynikajúci obed.
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
600 g jelenie stehno
2 PLmasť
4 ks cibuľa
4 - 5 guličiek borievky
3 guličky nové korenie
4 ksbobkové listy
mleté čierne korenie
soľ
(malý)paradajkový pretlak
2 PL (šípkový, ja som dala z čiernych ríbezlí)lekvár
2 dl červené víno
2 ks mrkva
kúsok zeler
- Keď máme cibuľu opečenú do zlato-hneda, pridáme mäso.
- Mäso opečieme zo všetkých strán.
- Pridáme jalovec (borievky), bobkový list, nové korenie, soľ a čierne mleté korenie.
- Postupne pridáme paradajkový pretlak a šípkový lekvár, zalejeme červeným vínom.
- Potom oheň stiahneme na minimum a dusíme do mäkka.
- Na záver dosolíme a dokoreníme.
KOMENTÁRE K RECEPTU