Jelenie ragú

Jelenie ragú

By 19. septembra 2016

Divinu nemáme na stole často, ale občas sa objaví. Aj minule som dostala kus jelenieho stehna a mala som chuť udusiť ho, urobila som dobre, mali sme vynikajúci obed.

 

 

 

Ingredients

Instructions

  1. Na roztopenú masť dáme opiecť na hrubo nakrájanú cibuľu.jelenie-ragu
  2. Mäso nakrájame na hrubšie kusy. Používam rovnaké množstvo mäsa a cibule (nie podľa váhy, ale podľa objemu).jelenie-ragu
  3. Keď máme cibuľu opečenú do zlato-hneda, pridáme mäso.
  4. Mäso opečieme zo všetkých strán.
  5. Pridáme jalovec (borievky), bobkový list, nové korenie, soľ a čierne mleté korenie.
  6. Postupne pridáme paradajkový pretlak a šípkový lekvár, zalejeme červeným vínom.
  7. Víno necháme vyvariť. Pridáme na kocky nakrájanú mrkvu a zeler .jelenie-ragu
  8. Podlejeme vodou a privedieme k varu.jelenie-ragu
  9. Potom oheň stiahneme na minimum a dusíme do mäkka.
  10. Na záver dosolíme a dokoreníme.

Pri divinovom mäse používame výrazné korenie. Paradajkový pretlak – koncentrát zahustí omáčku, preto nemusíme používať múku alebo zemiaky.

Ak si uvaríte jedlo podľa tohoto receptu, prajem dobrú chuť.
Vaša Laura ♥    jelenie-ragu

Print

klaura

Volám sa Laura ... zo všetkého najradšej sa venujem dvom činnostiam, a to vareniu a fotografovaniu ... ani sama neviem, čo mám radšej ... často spájam tieto dve záľuby do jednej ... a potom vznikajú moje fotorecepty ... :) srdečne vás uvítam na mojom blogu www.klaura-dnes.blogspot.sk.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (4 hlasov, priemerne: 3,75 z 5)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *