Jelenie ragú

Recept Jelenie ragú

Pridal: klaura, 19.9.2016

Kategorie: Mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Divinu nemáme na stole často, ale občas sa objaví. Aj minule som dostala kus jelenieho stehna a mala som chuť udusiť ho, urobila som dobre, mali sme vynikajúci obed.

FOTKA OD VÁS

Pridal: klaura, 19.9.2016

Kategorie: Mäso

SUROVINY

600 g jelenie stehno
2 PLmasť
4 ks cibuľa
4 - 5 guličiek borievky
3 guličky nové korenie
4 ksbobkové listy
mleté čierne korenie
soľ
(malý)paradajkový pretlak
2 PL (šípkový, ja som dala z čiernych ríbezlí)lekvár
2 dl červené víno
2 ks mrkva
kúsok zeler

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Na roztopenú masť dáme opiecť na hrubo nakrájanú cibuľu.
  2. Mäso nakrájame na hrubšie kusy. Používam rovnaké množstvo mäsa a cibule (nie podľa váhy, ale podľa objemu).
  3. Keď máme cibuľu opečenú do zlato-hneda, pridáme mäso.
  4. Mäso opečieme zo všetkých strán.
  5. Pridáme jalovec (borievky), bobkový list, nové korenie, soľ a čierne mleté korenie.
  6. Postupne pridáme paradajkový pretlak a šípkový lekvár, zalejeme červeným vínom.
  7. Víno necháme vyvariť. Pridáme na kocky nakrájanú mrkvu a zeler .
  8. Podlejeme vodou a privedieme k varu.
  9. Potom oheň stiahneme na minimum a dusíme do mäkka.
  10. Na záver dosolíme a dokoreníme.
Pri divinovom mäse používame výrazné korenie. Paradajkový pretlak – koncentrát zahustí omáčku, preto nemusíme používať múku alebo zemiaky. Ak si uvaríte jedlo podľa tohoto receptu, prajem dobrú chuť. Vaša Laura ♥    
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť