Fotorecept | Parené pečené buchty

Fotorecept | Parené pečené buchty

Pridal: S varechou v ruke, 3.9.2016

Kategorie: Sladké jedlá, Chuťovky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tieto nadýchané parené pečené buchty sú plnené mliečnou čokoládou. Najskôr sú pečené, potom parené. Jednoduché, chrumkavé a výborné.

FOTKA OD VÁS

Pridal: S varechou v ruke, 3.9.2016

Kategorie: Sladké jedlá, Chuťovky

SUROVINY

500 g polohrubá múka
350 mlmlieko
5 g (alebo 20 g čerstvého) sušené droždie
1 ks vajce
1 ČLsoľ
štipka cukru
olej
maslo
čokoláda na plnenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
Áno, cesto je také isté ako na parenú knedľu, ktorú som pripravoval včera, naozaj výborná. Z polovice som spravil knedľu a z druhej tieto buchty.
  1. Cesto som na pomúčenej doske rozvaľkal asi na 1 cm.
  2. Narezal som ho na 8 častí (ak budete robiť z celej dávky- 500 g, tak na cca 16) na každý som dal kúsok mliečnej čokolády.
  3. Spravil som z nich takéto buchtičky, ktoré som nechal zakryté utierkou podkysnúť ešte asi 20 minút.
  4. Potom som na veľkú panvicu dal pol.lyžicu oleja a keď sa zohrial, naukladal som do nej buchty, nechajte im dosť priestoru, lebo ešte pekne narastú. 
  5. Piekol som ich cca 2-3 minúty a potom som do panvice nalial asi 50-100 ml vriacej vody. Opatrne, aby ste sa neoparili, preto toho oleja len trošku.
  6. Zakryl som pokrievkou a paril asi 5-7 minút, netreba ich vtedy odkrývať.
  7. Cez sklenenú pokrievku som videl ako pekne narástli, tak som ich odkryl a každú popichal.
  8. Potom som ich vybral na tanier, polial roztopeným maslom a na každú som nastrúhal čokoládu...a potom už len...dobrú chuť :)
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť