Fotorecept | Kura s rajčinami
Aký máte víkend? My užívame parádne teplé dni, včera sme sa s Aničkou vybrali na návštevu za mojím krstniatkom Jakubkom. Medzi Aničkou a Kubkom sú tri týždne, takže keď sú spolu v postielke, sú skoro rovnakí. Krásne objavujú svet okolo seba, tešia sa z každej drobnosti. Kubko už prišiel na to, že vie do ručičky pekne zobrať veci, ktoré sú okolo neho a tak nejak sa mu zápáčilo Aničkine ucho. Tak chytil a už nepustil. Spustil sa Aničkin alarm v podobe jej náreku a už sme vedeli, že sa niečo deje. No čo, raz to muselo prísť :-) Chvíľku Anička na Jakubka zazerala, ale potom si tam začali znovu navzájom žvatlať a štebotať a bolo dobre. Dnes tu mám pre vás inšpiráciu na obed alebo večeru od Pohlreicha. Ja ho platonicky milujem. Aj jeho kuchyňu. Presne taký štýl mám rada. Recept úplne jednoduchý, chuť perfektná. Ako na to, čítajte ďalej...
SUROVINY
- Na olivovom oleji si opečte stehná z oboch strán 15 minút. Ja som piekla z oboch strán po 7 minút, potom 5 a nakoniec 3 minúty.
- Panvicu odporúčam prikryť, nebezpečne to prská.
- Kura si určite pripravujte tesne pred podávaním, aby ste ho mohli hneď obedovať/večerať, také čerstvé je najlepšie. Jedlo odporúčam podávať v panvici s bagetou, pretože či to je alebo nieje zdravé, výpek s čerstvým chlebom alebo bagetou je parádny. Jedlo si určite ani "nekazte" ďalšou prílohou ako sú zemiaky alebo ryža, takto s týmto teplým rajčinovým šalátom je to úplne postačujúce.