Bezlepkový cviklovo-čokoládový koláč

Recept Bezlepkový cviklovo-čokoládový koláč

Pridal: Spinava kuchyna je s, 9.9.2016

Kategorie: Zdravé recepty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Doma sa nám povaľovala cvikla a môj zámer s ňou bol jasný – upiecť bezlepkový koláčik, ktorý by bol zároveň veganský. To sa mi až tak celkom nepodarilo, keďže som doňho dala med. Med však môžete nahradiť cukrom. Do cesta ide cviklové pyré, vďaka ktorému koláč zostane šťavnatý a čokoláda, ktorá krásne prevonia váš byt. Upečte chutný a zdravý koláč bez lepku, vajec a laktózy.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Spinava kuchyna je s, 9.9.2016

Kategorie: Zdravé recepty

SUROVINY

300 g (uvarená; cca 4 - 6 kusov podľa veľkosti)cvikla
4 PL (mletý)ľan
10 PL (vlažná)voda
4 PL med
dreň z 1 luskuvanilka
1 balenie (bezfosfátový)prášok do pečiva
1 PL (z nepražených kakaových bôbov)kakao
125 g (mleté)mandle
125 ghorká čokoláda
4 PLolivový olej
štipkasoľ
alebo iné obľúbené zavárané ovocievišne
na ozdobumandľové lupienky
na vymazanie formykokosový olej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Uvarenú a vychladnutú cviklu ošúpeme a rozmixujeme na pyré.
  2. V miske zmiešame mletý ľan s vodou a necháme stáť cca 10 minút.
  3. Pridáme cviklové pyré, med, vanilku, kakao, PDP, štipku soli. Mixérom vymiešame.
  4. Do zmesi pridáme mleté mandle, rozpustenú čokoládu (rozpustíme ju nad vodnou parou) a olivový olej a opäť vymiešame.
  5. Zmes vylejeme na vymastený plech, na vrch poukladáme ovocie (ja som použila zavárané višne), posypeme mandľovými lupienkami a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C.
 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť