Pohánka s hlivou a kyslou kapustou

Recept Pohánka s hlivou a kyslou kapustou

Pridal: Spinava kuchyna je s, 2.8.2016

Kategorie:

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tento recept by sa dal zaradiť medzi tradične slovenské. Obsahuje klasické slovenské suroviny - kyslú kapustu, pohánku, hlivu a základné koreniny, ktoré máte určite doma.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Spinava kuchyna je s, 2.8.2016

Kategorie:

SUROVINY

1/2 hrnčeka pohánka
1 hrnček voda
2 trsy hliva
700 g kyslá kapusta
1 kscibuľa
5 strúčikov cesnak
1/2 ČLrasca
1/2 ČLmletá paprika
soľ
mleté čierne korenie
sušený majorán
olivový olej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Na oleji speníme pretlačené dva strúčiky cesnaku, hneď ako nám zavonia, prisypeme prepláchnutú pohánku, osolíme, okoreníme, zalejeme vodou.
  2. Pohánku varíme do mäkka, až kým sa všetka voda nevsiakne.
  3. Väčšiu panvicu dobre rozpálime, nalejeme 1 PL oleja, pridáme nakrájanú hlivu (restujeme po častiach, aby sa huby pekne opiekli), osolíme, okoreníme a restujeme kým huby nie sú zmäknuté.
  4. Pridáme rascu a mletú papriku. takto pripravené huby zmiešame s uvarenou pohánkou.
  5. Posypeme majoránom. V ďalšom hrnci orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, keď je cibuľa orestovaná dozlatista, pridáme na plátky nakrájané tri strúčiky cesnaku.
  6. Premiešame, pridáme kyslú kapustu (nesolíme), pod pokrievkou dusíme do mäkka.
  7. Pohánku s hubami podávame premiešanú s udusenou kapustou (kapustu a pohánku však skladujte oddelene, aby vám pohánka od kapusty neskysla).
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť