Pohánka s hlivou a kyslou kapustou

Pridal: Spinava kuchyna je s, 2.8.2016
Kategorie:
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Tento recept by sa dal zaradiť medzi tradične slovenské. Obsahuje klasické slovenské suroviny - kyslú kapustu, pohánku, hlivu a základné koreniny, ktoré máte určite doma.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Spinava kuchyna je s, 2.8.2016
Kategorie:
SUROVINY
1/2 hrnčeka pohánka
1 hrnček voda
2 trsy hliva
700 g kyslá kapusta
1 kscibuľa
5 strúčikov cesnak
1/2 ČLrasca
1/2 ČLmletá paprika
soľ
mleté čierne korenie
sušený majorán
olivový olej
- Na oleji speníme pretlačené dva strúčiky cesnaku, hneď ako nám zavonia, prisypeme prepláchnutú pohánku, osolíme, okoreníme, zalejeme vodou.
- Pohánku varíme do mäkka, až kým sa všetka voda nevsiakne.
- Väčšiu panvicu dobre rozpálime, nalejeme 1 PL oleja, pridáme nakrájanú hlivu (restujeme po častiach, aby sa huby pekne opiekli), osolíme, okoreníme a restujeme kým huby nie sú zmäknuté.
- Pridáme rascu a mletú papriku. takto pripravené huby zmiešame s uvarenou pohánkou.
- Posypeme majoránom. V ďalšom hrnci orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, keď je cibuľa orestovaná dozlatista, pridáme na plátky nakrájané tri strúčiky cesnaku.
- Premiešame, pridáme kyslú kapustu (nesolíme), pod pokrievkou dusíme do mäkka.
- Pohánku s hubami podávame premiešanú s udusenou kapustou (kapustu a pohánku však skladujte oddelene, aby vám pohánka od kapusty neskysla).
KOMENTÁRE K RECEPTU