FotoRecept | Plnená paprika

FotoRecept | Plnená paprika

Pridal: klaura, 24.8.2016

Kategorie: Mäso, Mleté mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Výborné letné jedlo - teda, aspoň ja ho varím iba v lete. Z čerstvej, šťavnatej papriky, po ktorej rozvonia celá kuchyňa!

FOTKA OD VÁS

Pridal: klaura, 24.8.2016

Kategorie: Mäso, Mleté mäso

SUROVINY

500 g (mleté)bravčové mäso
200 g (1 šálka)ryža
1 ksvajce
3 strúčikycesnak
podľa chutisoľ
podľa chutimleté čierne korenie
podľa chutimajorán

Omáčka:

olej
3 PLhladká múka
1,5 litravoda
400 grajčinový pretlak
2 guličkybobkový list
1 kuscibuľa
1 vetvičkarozmarín
soľ
na dochuteniecukor
na dochutenieocot
čerstvá - na plneniepaprika

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Najskôr si udusíme ryžu - tak ako ste zvyknutí a necháme ju vychladnúť.
  2. Do misky dáme mleté mäso, pridáme udusenú ryžu, vajíčko, soľ, koreniny a dobre premiešame.
  3. Touto zmesou naplníme papriky a z toho, čo nám ostane vytvarujeme guľky.
  4. Na oleji opražíme hladkú múku a keď začne voňať, zalejeme ju vodou. Dáme pozor, aby sa nám nevytvorili hrudky. Necháme rozvariť a vlejeme rajčinový pretlak.
  5. Vložíme celú cibuľu, bobkový list, osolíme, okoreníme a chvíľu povaríme.
  6. Do vriacej omáčky pridáme naplnené papriky a gule. Nemiešame, aby sa gule nerozišli. Varíme na  slabom ohni asi 30 minút. Dochutíme cukrom a octom.
  7. Podávame s parenou knedľou, alebo varenými zemiakmi.
   
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť