Fotorecept | Celozrnný koláč naslano

Pridal: Zuzka, 5.8.2016
Kategorie: Cestá, Pizza cesto
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Kto ma sledujete tuto na blogu už dlhší čas, určite ste si všimli moju pasiu v slaných koláčoch. O to viac som sa potešila, keď som videla novú sériu seriálu Slovenskp chutí, s časťou, kedy dievčatá boli v Kolárove. Mletú papriku pridávam veľmi rada do jedál, takže po vzhliadnutí tejto časti bolo rozhodnuté, čo sa bude na druhý deň u nás doma variť, resp. piecť. Ak si chcete tento tradičný recept mnou zľahka upravený pripraviť, nech sa páči, poďte sa pozrieť na zoznam surovín...
FOTKA OD VÁS
Pridal: Zuzka, 5.8.2016
Kategorie: Cestá, Pizza cesto
SUROVINY
1/2droždie
1 ČLhnedý cukor
150 mlvlažné mlieko
140 g (pšeničná)hladká múka
140 g (celozrnné)hladká múka
štipka soli
1 PLmasť
1 téglik kyslá smotana
2 - 3 ČLmletá paprika
2 ČLolivový olej
1 ks (tenšia)jarná cibuľka
alebo údenina podľa chuti klobáska
soľ
korenie
- Prikryte ho utierkou a nechajte vykysnúť 45 minút na teplom mieste.
- Pripravte si zapekaciu misu alebo pekáč, kde chcete koláč piecť a vytrite si ju olejom.
- Takto pripravený koláč nechajte podkysnúť pred pečením ešte cca 15 minút.
- Potom dajte piecť do rúry na cca 35 minút do krásnohneda.
- Takto pripravený a upečený koláč môžete ihneď podávať. My sme si ho rozdelili na dve časti- na obed sme si ho dali ešte taký parádny teplý a na večeru na studeno so šalátom.
KOMENTÁRE K RECEPTU