Fotorecept | Celozrnný koláč naslano

Fotorecept | Celozrnný koláč naslano

Pridal: Zuzka, 5.8.2016

Kategorie: Cestá, Pizza cesto

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Kto ma sledujete tuto na blogu už dlhší čas, určite ste si všimli moju pasiu v slaných koláčoch. O to viac som sa potešila, keď som videla novú sériu seriálu Slovenskp chutí, s časťou, kedy dievčatá boli v Kolárove. Mletú papriku pridávam veľmi rada do jedál, takže po vzhliadnutí tejto časti bolo rozhodnuté, čo sa bude na druhý deň u nás doma variť, resp. piecť. Ak si chcete tento tradičný recept mnou zľahka upravený pripraviť, nech sa páči, poďte sa pozrieť na zoznam surovín...

FOTKA OD VÁS

Pridal: Zuzka, 5.8.2016

Kategorie: Cestá, Pizza cesto

SUROVINY

1/2droždie
1 ČLhnedý cukor
150 mlvlažné mlieko
140 g (pšeničná)hladká múka
140 g (celozrnné)hladká múka
štipka soli
1 PLmasť
1 téglik kyslá smotana
2 - 3 ČLmletá paprika
2 ČLolivový olej
1 ks (tenšia)jarná cibuľka
alebo údenina podľa chuti klobáska
soľ
korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Na začiatok si pripravte kvások. Vo vlažnom mlieku si rozmiešajte cukor, rozdrobte droždie a na teplom mieste nechajte cca 15 minút vykysnúť.
  2. V miske si pripravte ostatné suroviny- obe múky, štipku soli a masť.
  3. Pridajte aj vykysnutý kvások.
  4. Z takto pripravených surovín si vypracujte/alebo robotom nechajte vypracovať hladké cesto.
  5. Prikryte ho utierkou a nechajte vykysnúť 45 minút na teplom mieste.
  6. Pripravte si zapekaciu misu alebo pekáč, kde chcete koláč piecť a vytrite si ju olejom.
  7. Na dno si rozložte cesto. V olivovom oleji rozmiešajte papriku.
  8. Na rozložené cesto natrite kyslú smotanu a osoľte.
  9. Pridajte paprikovú pastu.
  10. Na vrch nasypte nadrobno pokrájanú klobásku a jarnú cibuľku.
  11. Takto pripravený koláč nechajte podkysnúť pred pečením ešte cca 15 minút.
  12. Potom dajte piecť do rúry na cca 35 minút do krásnohneda.
  13. Takto pripravený a upečený koláč môžete ihneď podávať. My sme si ho rozdelili na dve časti- na obed sme si ho dali ešte taký parádny teplý a na večeru na studeno so šalátom.
Ak si želáte dostať na mail informáciu o novom videu alebo príspevku na blog, napíšte mi sem dole do komentára svoju emailovú adresu, rada sa vám vždy ozvem s novým príspevkom.          
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť