Domáca parená knedľa

Pridal: S varechou v ruke, 26.8.2016
Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso, Prílohy
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Na blogu už mám recept na domácu kysnutú knedľu, ale tá je varená, tak som ju teraz skúsil pripraviť v pare a neľutujem.
FOTKA OD VÁS
Pridal: S varechou v ruke, 26.8.2016
Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso, Prílohy
SUROVINY
500 g polohrubá múka
350 mlmlieko
5 g (alebo 20 g čerstvého) sušené droždie
1 ks vajce
1 ČLsoľ
štipka cukru
na potretie hotovej knedle maslo
- Pripravíme si kvások s asi 50 ml teplého (nie horúceho) mlieka som osladil cukrom, stačí pol malej lyžičky.
- Pridal som sušené droždie a poprášil múkou (1-2 pol. lyžice) a nechal 20 minút v malej zavretej miske.
- Po 20 minútach už penil a bolo vidieť, že droždie pekne pracuje.
- Potom som už nechal pracovať robot, 500g polohrubej múky som preosial, pridal vlažné mlieko, soľ, jedno vajce a kvások.
- Z druhej polovice budú buchty na pare.
- Po 20 minútach som odkryl, knedľu popichal špajdlou, preložil na podnos a natrel maslom, nechal som ju odkrytú odpočívať.
- Podával som s údeným hovädzím jazykom a kôprovou omáčkou...dobrú chuť :)
KOMENTÁRE K RECEPTU