Domáca parená knedľa

Recept Domáca parená knedľa

Pridal: S varechou v ruke, 26.8.2016

Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso, Prílohy

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Na blogu už mám recept na domácu kysnutú knedľu, ale tá je varená, tak som ju teraz skúsil pripraviť v pare a neľutujem.

FOTKA OD VÁS

Pridal: S varechou v ruke, 26.8.2016

Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso, Prílohy

SUROVINY

500 g polohrubá múka
350 mlmlieko
5 g (alebo 20 g čerstvého) sušené droždie
1 ks vajce
1 ČLsoľ
štipka cukru
na potretie hotovej knedle maslo

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pripravíme si kvások s asi 50 ml teplého (nie horúceho) mlieka som osladil cukrom, stačí pol malej lyžičky.
  2. Pridal som sušené droždie a poprášil múkou (1-2 pol. lyžice) a nechal 20 minút v malej zavretej miske.
  3. Po 20 minútach už penil a bolo vidieť, že droždie pekne pracuje.
  4. Potom som už nechal pracovať robot, 500g polohrubej múky som preosial, pridal vlažné mlieko, soľ, jedno vajce a kvások.
  5. Po 10-15 minútach som vypracované cesto poprášil múkou a zakryl čistou utierkou. Takto narástlo po hodinke v teple (cesto vykysne aj v chladničke, len mu to dlhšie trvá. Pozor na prievan, ten mu vadí).
  6. Cesto som rozdelil na polovicu, z jednej som na pomúčenej doske vytvaroval knedľu a nechal zakryté na papieri na pečenie podkysnúť asi 30 minút.
  7. Z druhej polovice budú buchty na pare.
  8. V oválnom hrnci som nechal zovrieť vodu, potom som na dierovanú podložku preložil podkysnutú knedľu aj s papierom na pečenie, zakryl pokrievkou a na slabom plameni som nechal pariť 20 minút...neodkrývajte, lebo vám knedľa spadne a nebude nadýchaná.
  9. Po 20 minútach som odkryl, knedľu popichal špajdlou, preložil na podnos a natrel maslom, nechal som ju odkrytú odpočívať.
  10. Podával som s údeným hovädzím jazykom a kôprovou omáčkou...dobrú chuť :)
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť