Domáca parená knedľa

Domáca parená knedľa

By 26. augusta 2016

Na blogu už mám recept na domácu kysnutú knedľu, ale tá je varená, tak som ju teraz skúsil pripraviť v pare a neľutujem.

 

Ingredients

Instructions

  1. Pripravíme si kvások s asi 50 ml teplého (nie horúceho) mlieka som osladil cukrom, stačí pol malej lyžičky.
  2. Pridal som sušené droždie a poprášil múkou (1-2 pol. lyžice) a nechal 20 minút v malej zavretej miske.
  3. Po 20 minútach už penil a bolo vidieť, že droždie pekne pracuje.
  4. Potom som už nechal pracovať robot, 500g polohrubej múky som preosial, pridal vlažné mlieko, soľ, jedno vajce a kvások.
  5. Po 10-15 minútach som vypracované cesto poprášil múkou a zakryl čistou utierkou. Takto narástlo po hodinke v teple (cesto vykysne aj v chladničke, len mu to dlhšie trvá. Pozor na prievan, ten mu vadí).Domáca parená knedľa
  6. Cesto som rozdelil na polovicu, z jednej som na pomúčenej doske vytvaroval knedľu a nechal zakryté na papieri na pečenie podkysnúť asi 30 minút.Domáca parená knedľa
  7. Z druhej polovice budú buchty na pare.
  8. V oválnom hrnci som nechal zovrieť vodu, potom som na dierovanú podložku preložil podkysnutú knedľu aj s papierom na pečenie, zakryl pokrievkou a na slabom plameni som nechal pariť 20 minút...neodkrývajte, lebo vám knedľa spadne a nebude nadýchaná.Domáca parená knedľa
    Domáca parená knedľa
  9. Po 20 minútach som odkryl, knedľu popichal špajdlou, preložil na podnos a natrel maslom, nechal som ju odkrytú odpočívať.
  10. Podával som s údeným hovädzím jazykom a kôprovou omáčkou...dobrú chuť 🙂

Domáca parená knedľa

Print

...rád spoznávam neznáme chute a učím sa nové veci...v kuchyni sa dá aj z bežných surovín pripraviť niečo "nové". Do každého jedla treba dať lásku a fantáziu, to sú dve najdôležitejšie koreniny... dobrú chuť prajem :-) Môj blog: www.svarechou.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *