Banánový chlieb

Pridal: adkas-tastyfood, 4.8.2016
Kategorie: Pečivo
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Ak máte doma veľmi prezreté banány, upečte si tento koláčik. Je to jednoduchý múčnik, ktorého jednoduchosť prípravy a nenáročné suroviny vás určite oslovia. Ani mixér nemusíte zapínať a máte raz-dva upečené. Krásna chuť za banánmi a nasekané oriešky, ktoré vám jemne chrupkajú pod zubami, sú skvelou kombináciou, ktorú si zamilujete. S pohárom mlieka, so šálkou čaju, môžete podávať na raňajky alebo na olovrant. Tak pozrite sa ako nato. Rozmer formy je 30 x 11 x 6 cm
FOTKA OD VÁS
Pridal: adkas-tastyfood, 4.8.2016
Kategorie: Pečivo
SUROVINY
4 ks (prezreté) banány
3/4 šálky hnedý cukor
1 a 1/2 šálky polohrubá múka
1 ČLsóda bicarbona
1 ks (veľké)vajce
50 g (roztopené)maslo
100 g (podľa vlastného výberu, môže byť aj mix)pekanové orechy
- Banány olúpeme a dáme ich do misy. Popučíme vidličkou.
- Pridáme cukor, vajíčko a dobre premiešame.
- Pridáme preosiatu múku zmiešanú s sodabicarbonou.
- Dobre premiešame, aby sme nemali v ceste hrčky.
- Potom pridáme rozpustené, vychladené maslo a nakoniec nadrobno posekané orechy.
- Zakaždým dobre premiešame.
- Vylejeme do pozdĺžnej formy vyloženej papierom na pečenie a pečieme pri teplote 175 °C asi 55 - 60 minút. Kontrola špajlou.
- Múčnik necháme dobre vychladnúť a môžeme jemne poprášiť práškovým cukrom.
KOMENTÁRE K RECEPTU