Zeleninové risotto

Recept Zeleninové risotto

Pridal: S varechou v ruke, 21.7.2016

Kategorie:

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

K0rémové risotto s Ajvarom, stonkovým zelerom, chilli lupienkami, čerstvou bylinkou a parmezánom.

FOTKA OD VÁS

Pridal: S varechou v ruke, 21.7.2016

Kategorie:

SUROVINY

Arborio ryža
(zmes červenej papriky, baklažánu, chilli a cesnaku dostupná v obchode)Ajvar
stonkový zeler
cibuľa
cesnak
maslo
olivový olej
šalvia
zeleninový vývar
parmezán
soľ
chilli
čerstvo mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Na masle a olivovom oleji som orestoval cibuľu a cesnak.
  2. Po chvíľke som pridal ryžu Arborio, na risotto je jedna z najlepších a chvíľku som ju restoval (4 min).
  3. Potom som ju dochutil čerstvo mletým čiernym korením, soľou a mletým chilli.
  4. Pridal som k nej Ajvar a potom to začalo. Podliať horúcim zeleninovým vývarom a miešať, podliať a miešať, podliať a miešať, to preto, aby sa z ryže uvoľnil škrob, risotto je potom pekne krémové, takže celé je to o postupnom podlievaní a miešaní.
  5. Trvá to cca 18-20 minút.
  6. Asi 5 minút pred koncom som pridal nakrájané lístky čerstvej šalvie a stonkový zeler.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť