Fotorecept | Zapečené cestoviny s tuniakom a bešamelom

Fotorecept | Zapečené cestoviny s tuniakom a bešamelom

Pridal: klaura, 2.6.2016

Kategorie: Cestoviny

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Cestoviny mám veľmi rada na všetky spôsoby a čím jednoduchšie, tým lepšie. Dnes som ich varila podľa časopisu a veru, boli dobré. Taká rýchlovka z jedného hrnca :) Ingrediencie sú pre 4 osoby.

FOTKA OD VÁS

Pridal: klaura, 2.6.2016

Kategorie: Cestoviny

SUROVINY

400 g cestoviny
4 ks (nakrájané na kolieska)jarná cibuľka
170 g (konzerva, bez šťavy)kukurica
100 g (mrazený)hrášok
2 x 185 g (konzerva, scedený)tuniak
100 g (nastrúhaný)syr

Bešamel

2 PLmaslo
2 - 3 PLhladká múka
600 mlmlieko
1 ČLdijonská horčica
(podľa chuti)citrónová šťava
(podľa chuti)cukor
(podľa chuti)soľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Cestoviny uvaríme podľa návodu v osolenej vode. Rúru vyhrejeme na 200 stupňov.
  2. Medzitým v rajničke roztopíme maslo, poprášime ho múkou a urobíme zásmažku.
  3. Po malých dávkach zašľahávame mlieko, aby sa nám vytvorila hladká omáčka.
  4. Chvíľu ju povaríme, potom odstavíme a vmiešame horčicu. Jemne dochutíme cukrom a citrónom (dala som aj chilli vločky).
  5. Scedené cestoviny vrátime do hrnca, pridáme omáčku s horčicou, cibuľku, kukuricu, mrazený hrášok a tuniaka.
  6. Dobre premiešame a vložíme do vymastenej zapekacej misky.
  7. Povrch uhladíme, posypeme syrom a zapekáme. 15 - 20 minút. Ja som tuniaka nahradila pečeným kuracím mäsom, ktoré nám ostalo z nedeľného obeda, pre zvýraznenie chuti som na vrch poukladala filety z ančovičiek.
  8. Cestoviny sú hotové, práve vytiahnuté z rúry.
  9. Necháme trochu vychladnúť a podávame.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť