Fotorecept | Zapečené cestoviny s tuniakom a bešamelom
Cestoviny mám veľmi rada na všetky spôsoby a čím jednoduchšie, tým lepšie. Dnes som ich varila podľa časopisu a veru, boli dobré. Taká rýchlovka z jedného hrnca :) Ingrediencie sú pre 4 osoby.
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
400 g cestoviny
4 ks (nakrájané na kolieska)jarná cibuľka
170 g (konzerva, bez šťavy)kukurica
100 g (mrazený)hrášok
2 x 185 g (konzerva, scedený)tuniak
100 g (nastrúhaný)syr
Bešamel
2 PLmaslo
2 - 3 PLhladká múka
600 mlmlieko
1 ČLdijonská horčica
(podľa chuti)citrónová šťava
(podľa chuti)cukor
(podľa chuti)soľ
- Po malých dávkach zašľahávame mlieko, aby sa nám vytvorila hladká omáčka.
- Povrch uhladíme, posypeme syrom a zapekáme. 15 - 20 minút. Ja som tuniaka nahradila pečeným kuracím mäsom, ktoré nám ostalo z nedeľného obeda, pre zvýraznenie chuti som na vrch poukladala filety z ančovičiek.
- Necháme trochu vychladnúť a podávame.
KOMENTÁRE K RECEPTU