Fotorecept| Pizza v domácich podmienkach

Pridal: Zuzka, 24.5.2016
Kategorie: Pizza cesto, Cestá
Nahraj fotku a pochváľ sa
Receptov na pizzu nájdete všade asi X+1. Každý z vás už určite počul takú tú vetičku "skús tento recept, ten je zaručene najlepší." Ja som vyskúšala recept od Jamieho, z jeho kuchárskej knihy Jamie Oliver- Jamie po taliansky. Kúpila som ju ešte dávnejšie na bazoši, prelistovala som ju a odložila do police, však sa k nej raz vrátim. A áno, vrátila som sa, v rámci mojej videokategórie Jedna kuchárska kniha-X receptov. No, čo som sa, okrem iného naučila je, že aj keď máte naozaj neprekonateľnú chuť na pizzu, nerobte ju v 37 stupňoch ako dnes ja. Proste mala som veľmi blízko k bodu varu. Nakoniec som to zvládla a vznikli dve menšie umelecké dielka- dve menšie pizze s dvoma topingami, ako to Jamie v knihe nazval...
Pridal: Zuzka, 24.5.2016
Kategorie: Pizza cesto, Cestá
SUROVINY
- V smoothie makeri necháme rozmixovať rajčiny, papriku, trošku cesnaku a na panvici.
- Necháme variť cca 20 minút. Ak nemáte smoothie maker, nechajte proste nadrobno pokrájané rajčiny, papriku a cesnak prejsť v panvici varom 20 minút.
- V teplej vode rozmiešame cukor.
- Pridáme sušené droždie a 15 minút necháme pracovať na teplejšom mieste.
- Ak nechcete cesto spracovať v robote, postačia vám samozrejme vaše ruky. Takto pripravené cesto posypeme zľahka múkou, prikryjeme utierkou a na 15 minút necháme oddýchnuť. Môj prvý poznatok- asi prvýkrát sa mi stalo, že som do cesta nemusela pridávať navyše žiadnu múku. Cesto sa krásne vypracovalo, bez zbytočného lepenia.
- Rúru necháme vyhriať na 250 stupňov. Môj druhý poznatok- ani som nevedela, že to moja rúra vie, až na toľko stupňov.
- Zemiaky ošúpeme, pokrájame na tenšie plátky a v miske ich zmiešame so soľou, korením, olivovým olejom a otrhanou vetičkou rozmarínu.
- Vrstvíme, na pizza základ dáme rajčinovú omáčku, na to pripravené zemiaky, na to mozzarellu, osolíme, okoreníme a polejeme trochou olivového oleja. Môj tretí poznatok- mozzarellu určite nekrájajte, nestrúhajte, ale vezmite do rúk a trhajte. Je to paráda a v konečnom dôsledku sa aj tak roztopí, takže to vlastne ani nikto nespozná.
- Takto pripravenú pizzu necháme piecť 12 minút do krásne hnedej farby.