Hríbové melence

Recept Hríbové melence

Pridal: klaura, 28.3.2016

Kategorie: Zeleninový vývar, Polievky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Hríbové melece - tak sa u nás volá táto výborná a sýta polievka s domácou cestovinou. Varievam ju najmä v lete z čerstvo nazbieraných húb. A pretože mi v chladničke ostali čerstvé šampiňóny, skúsila som polievočku uvariť aj v zime. Šampiňónov sa mi zdalo málo, doplnila som ich sušenými kozákmi hrabovými. Dodali polievke tú správnu letnú vôňu aj tmavú farbu :)

FOTKA OD VÁS

Pridal: klaura, 28.3.2016

Kategorie: Zeleninový vývar, Polievky

SUROVINY

čerstvé - či viac tým lepšie, príp. aj sušené (namočiť aspoň na 15 min pred použitím)huby
zemiaky
v zime i sušenázelerová vňať
zeleninový vývar

Zásmažka:

olej
1 menší kuscibuľa
1 PL hladká múka
1 PL červená paprika mletá

Mrvenička:

hrubá múka
1 ksvajce
soľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Do zeleninového vývaru dáme variť nakrájané huby, zemiaky a zelerovú vňať. Uvaríme do mäkka.
  2. Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, popražíme na nej múku.
  3. Nakoniec pridáme mletú červenú papriku. Rozriedime vodou a vlejeme do polievky.  Necháme spolu prevrieť.
  4. Medzitým, ako sa nám varia huby, urobíme mrveničku:
  5. Do misky dáme hrubú múku, do nej rozklepneme vajce a osolíme.
  6. Zemiesime si naozaj tvrdé cesto.  Tvrdé preto, aby sa nám dobre strúhalo na väčšom slzičkovom strúhadle.
  7. Cesto nastrúhame na tácku,  mrveničku poprášime múkou, aby sa nezlepila.
  8. Pridáme ju do hotovej vriacej polievky, keď cestovina vystúpi na povrch je hotová a polievku môžeme servírovať.
  9. Podávame s čerstvým chlebom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť