Hríbové melence

Pridal: klaura, 28.3.2016
Kategorie: Zeleninový vývar, Polievky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Hríbové melece - tak sa u nás volá táto výborná a sýta polievka s domácou cestovinou. Varievam ju najmä v lete z čerstvo nazbieraných húb. A pretože mi v chladničke ostali čerstvé šampiňóny, skúsila som polievočku uvariť aj v zime. Šampiňónov sa mi zdalo málo, doplnila som ich sušenými kozákmi hrabovými. Dodali polievke tú správnu letnú vôňu aj tmavú farbu :)
FOTKA OD VÁS
Pridal: klaura, 28.3.2016
Kategorie: Zeleninový vývar, Polievky
SUROVINY
čerstvé - či viac tým lepšie, príp. aj sušené (namočiť aspoň na 15 min pred použitím)huby
zemiaky
v zime i sušenázelerová vňať
zeleninový vývar
Zásmažka:
olej
1 menší kuscibuľa
1 PL hladká múka
1 PL červená paprika mletá
Mrvenička:
hrubá múka
1 ksvajce
soľ
- Do zeleninového vývaru dáme variť nakrájané huby, zemiaky a zelerovú vňať. Uvaríme do mäkka.
- Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, popražíme na nej múku.
- Nakoniec pridáme mletú červenú papriku. Rozriedime vodou a vlejeme do polievky. Necháme spolu prevrieť.
- Medzitým, ako sa nám varia huby, urobíme mrveničku:
- Do misky dáme hrubú múku, do nej rozklepneme vajce a osolíme.
- Zemiesime si naozaj tvrdé cesto. Tvrdé preto, aby sa nám dobre strúhalo na väčšom slzičkovom strúhadle.
- Cesto nastrúhame na tácku, mrveničku poprášime múkou, aby sa nezlepila.
- Pridáme ju do hotovej vriacej polievky, keď cestovina vystúpi na povrch je hotová a polievku môžeme servírovať.
- Podávame s čerstvým chlebom.
KOMENTÁRE K RECEPTU