Špagety carbonara

Pridal: S varechou v ruke, 5.1.2016
Kategorie: Cestoviny
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Nedávno som bol v našej Košickej Optime a keď som uvidel obchodík s talianskymi výrobkami, vedel som že tu budem nakupovať často - cestoviny, syry, pancetta, mäsové výrobky, oleje a ešte mnoho iného. Nevedel som sa rozhodnúť, čo kúpim, pretože sa mi páčilo všetko. Nakoniec som sa rozhodol pre pancettu a ešte niekoľko drobností, pretože dobré špagety carbonara sa nedajú pripraviť zo slovenskej slaniny a obyčajného syra. Ak chcete mať na tanieri Taliansko, potrebujete pancettu, špagety z tvrdej pšenice, dobré vajcia a taliansky tvrdý syr.
FOTKA OD VÁS
Pridal: S varechou v ruke, 5.1.2016
Kategorie: Cestoviny
SUROVINY
pancetta
z tvrdej pšenicešpagety
taliansky tvrdý, napr. parmezán, pecorino, grana padanosyr
4 kusyvajce
čerstvo mleté čierne korenie
soľ
- Najskôr som dal variť vodu, samozrejme osolenú.
- Potom som pancetu vyškvaril v hlbokej panvici a nechal schrumkovatieť. Prebytočnú masť som zlial.
- Zo štyroch čerstvých vajec (dve žĺtka na jednu porciu) som oddelil žĺtka a dal do misky. Pridal som asi dve lyžice nastrúhaného tvrdého syra, použil som Grana Padano a veľa čierneho mletého korenia.
- Trojfarebné špagety z tvrdej pšenice semolino, už boli skoro hotové (varil som ich podľa návodu asi 10 minút)
- Cestoviny som odstavil, scedil a pridal k vyškvarenej pancette, ktorá už odpočívala v takmer studenej panvici.
- Prelial som cestoviny rozmiešanými žĺtkami so syrom, čiernym korením, špagetovou vodou. Párkrát som prehodil, aby sa omáčka dobre spojila so špagetami.
- Nemusíte sa báť, že budete jesť surové vajcia, horúce špagety ich tepelne upravia a neurobia z nich praženicu, preto špagety nepremývajte v studenej vode.
- Na tanieri som ešte dochutil čerstvo mletým čiernym korením a nastrúhaným syrom.
KOMENTÁRE K RECEPTU