Polievka z čiernej fazule s pastou miso

Recept Polievka z čiernej fazule s pastou miso

Pridal: Spinava kuchyna je s, 24.1.2016

Kategorie: Zeleninový vývar, Polievky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

V tomto zimnom období nás polievky nielen dobre zahrejú, ale sú aj skvelým zdrojom vitamínov a minerálov. Táto je nimi priam nabitá. Jej základnou zložkou je čierna fazuľa, ktorá má vysoký obsah železa, fosforu, vápnik, mangánu, medi či zinku. Čierna fazuľa prospieva našim kostiam, tráveniu, krvnému tlaku a dokonca má protirakovinové účinky. Ďalšou zložkou je pasta miso, ktorá polievka dodáva chuť a zároveň obsahuje alkaloid, ktorý na seba viaže ťažké kovy a odvádza ich z organizmu. Dôležité je, že miso pasta sa nikdy nevarí, ale pridáva sa až do hotového pokrmu.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Spinava kuchyna je s, 24.1.2016

Kategorie: Zeleninový vývar, Polievky

SUROVINY

1 kuscibuľa
1 strúčikcesnak
1 cmzázvor
1 kusmrkva
1/2 kusupór
1/2 hrnčekačierna fazuľa
2 litrevoda
čierna himalájska soľ
čerstvýkoriander
chilli paprička
olivový olej
pasta miso

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Fazuľu vopred namočíme (najlepšie cez noc). Vodu následne zlejeme, zalejeme 2 litre vody a varíme až do zmäknutia (nesolíme, až tesne pred dovarením).
  2. Do hrnca nalejeme olivový olej (cca 1 PL) , zohrejeme, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a chvíľu restujeme.
  3. Následne pridáme na pásiky nakrájanú mrkvu a restujeme asi 1 minútu.
  4. Potom pridáme očistený, nastruhaný zázvor a pretlačený cesnak.
  5. Pridáme uvarenú fazuľu (aj s vodou, v ktorej sa varila), nakrájaný pór a necháme povariť cca 3 - 5 minút (aby zelenina bola uvarená na skus).
  6. Polievku odstavíme, pridáme nasekaný koriander.
  7. Do taniera dáme 1 ČL miso pasty, prilejeme polievku a rozmiešame. Podávame ozdobené čerstvým koriandrom a čili papričkou.
   
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť