Polievka z čiernej fazule s pastou miso

Pridal: Spinava kuchyna je s, 24.1.2016
Kategorie: Zeleninový vývar, Polievky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
V tomto zimnom období nás polievky nielen dobre zahrejú, ale sú aj skvelým zdrojom vitamínov a minerálov. Táto je nimi priam nabitá. Jej základnou zložkou je čierna fazuľa, ktorá má vysoký obsah železa, fosforu, vápnik, mangánu, medi či zinku. Čierna fazuľa prospieva našim kostiam, tráveniu, krvnému tlaku a dokonca má protirakovinové účinky. Ďalšou zložkou je pasta miso, ktorá polievka dodáva chuť a zároveň obsahuje alkaloid, ktorý na seba viaže ťažké kovy a odvádza ich z organizmu. Dôležité je, že miso pasta sa nikdy nevarí, ale pridáva sa až do hotového pokrmu.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Spinava kuchyna je s, 24.1.2016
Kategorie: Zeleninový vývar, Polievky
SUROVINY
1 kuscibuľa
1 strúčikcesnak
1 cmzázvor
1 kusmrkva
1/2 kusupór
1/2 hrnčekačierna fazuľa
2 litrevoda
čierna himalájska soľ
čerstvýkoriander
chilli paprička
olivový olej
pasta miso
- Fazuľu vopred namočíme (najlepšie cez noc). Vodu následne zlejeme, zalejeme 2 litre vody a varíme až do zmäknutia (nesolíme, až tesne pred dovarením).
- Do hrnca nalejeme olivový olej (cca 1 PL) , zohrejeme, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a chvíľu restujeme.
- Následne pridáme na pásiky nakrájanú mrkvu a restujeme asi 1 minútu.
- Potom pridáme očistený, nastruhaný zázvor a pretlačený cesnak.
- Pridáme uvarenú fazuľu (aj s vodou, v ktorej sa varila), nakrájaný pór a necháme povariť cca 3 - 5 minút (aby zelenina bola uvarená na skus).
- Polievku odstavíme, pridáme nasekaný koriander.
- Do taniera dáme 1 ČL miso pasty, prilejeme polievku a rozmiešame. Podávame ozdobené čerstvým koriandrom a čili papričkou.
KOMENTÁRE K RECEPTU