Citrónový rez
Na prípravu budeme potrebovať upečenú piškótu. Upiecť si ju môžete napríklad podľa receptu tu.
Ingredients
- upečená piškóta
- ricotta - 500 g (alebo použite jemný tvaroh)
- citrónový jogurt - 250 ml
- práškový cukor - 2 PL
- želatína - 10 g (plátková)
- šľahačková smotana - 200 ml
- citrónová šava - z 1/2 citróna
- želé - tortové
Instructions
- Želatínu necháme zmäknúť v 100 ml šľahačkovej smotany, do ktorej sme pridali šťavu z citrónu.
- Smotanu zohrejeme a takto v nej rozpustíme želatínu.
- Ricottu zmiešame s jogurtom.
- Zvyšných 100 ml šľahačky vyšľaháme (nie veľmi do tuha) a primiešame do ricotty s jogurtom.
- Zmes zmiešame so želatínou a natrieme na piškótové cesto.
- Dáme stuhnúť do chladničky.
- Ozdobiť môžeme ovocím, ktoré zalejeme tortovým želé. Ak chcete mať želé chutnejšie, pripravte si ho z vody, do ktorej pridáte napríklad limetkový sirup.
Pridaj komentár