Citrónový rez

Citrónový rez

By 25. januára 2016

Na prípravu budeme potrebovať upečenú piškótu. Upiecť si ju môžete napríklad podľa receptu tu.

 

Ingredients

Instructions

  1. Želatínu necháme zmäknúť v 100 ml šľahačkovej smotany, do ktorej sme pridali šťavu z citrónu.
  2. Smotanu zohrejeme a takto v nej rozpustíme želatínu.
  3. Ricottu zmiešame s jogurtom.
  4. Zvyšných 100 ml šľahačky vyšľaháme (nie veľmi do tuha) a primiešame do ricotty s jogurtom.
  5. Zmes zmiešame so želatínou a natrieme na piškótové cesto.
  6. Dáme stuhnúť do chladničky.
  7. Ozdobiť môžeme ovocím, ktoré zalejeme tortovým želé. Ak chcete mať želé chutnejšie, pripravte si ho z vody, do ktorej pridáte napríklad limetkový sirup.

Citrónový rez

Print

Život je ako recept na tortu. Ak sa budete držať obvyklých ingrediencií, upečiete tortu, ale už vopred budete vedieť, akú bude mať chuť. Druhí ju ochutnajú, ocenia, ale rýchlo zabudnú. Chce to vždy štipku geniality v každom recepte, aby neumrel s posledným ochutnaným kúskom. (Carlo Peparello)


Môj blog: www.mojsladkysvet.blogspot.it

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *