Pečená cvikla a sladké zemiaky

Recept Pečená cvikla a sladké zemiaky

Pridal: Spinava kuchyna je s, 20.12.2015

Kategorie:

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Úplne jednoduchý recept, pri príprave ktorého nemusíte tráviť veľa času. Cviklu a zemiaky očistite, ochutíte, dáte do rúry a medzitým sa vám uvarí ryža. Jediným problémom môže byť stratené vajce, ktoré sa mi tiež nie vždy podarí, ale ako sa vraví "prax robí majstra" takže treba len skúšať (tip ako na stratené vajce nájdete tu).

FOTKA OD VÁS

Pridal: Spinava kuchyna je s, 20.12.2015

Kategorie:

SUROVINY

3 kssladké zemiaky
3 ks (červená repa)cvikla
1 hrnčekryža
podľa chuti (ja som použila farmárske - oregáno, betrám, horčica a rozmarín)korenie
soľ
mleté čierne korenie
olivový olej
chilli paprička
na stratené vajíčkovajičko

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Cviklu ošúpeme a nakrájame na 8 mesiačikov.
  2. Sladké zemiaky vyšúchame kefkou na zeleninu (nešúpeme), taktiež pokrájame na mesiačiky.
  3. Dáme na plech vyložený papierom na pečenie, dobre osolíme, okoreníme, pridáme obľúbené korenie a pečieme pri 180 °C cca 1 hodinu na strednej mriežke, potom ešte na 15 - 20 minút dáme na najvyššiu priečku aby sa nám zelenina dobre zapiekla.
  4. Ryžu prepláchneme a uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale.
  5. Na tanier dáme kúsok ryže, na ňu položíme upečenú zeleninu a pridáme stratené vajce. Môžeme posypať čerstvými bylinkami (oreganom, rozmarínom alebo tymiánom, podľa toho, čo sme použili pri pečení) prípadne čili.
 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť