Maces s rozmarínom a olivovým olejom

Pridal: Spinava kuchyna je s, 16.12.2015
Kategorie: Pečivo
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Maces som piekla a aj jedla dnes prvýkrát a som z neho nadšená. Je vhodný ako príloha ku šalátom, môžete ho použiť namiesto chlebíka k rôznym nátierkam alebo iba tak chrúmať pri filme namiesto mastných čipsov.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Spinava kuchyna je s, 16.12.2015
Kategorie: Pečivo
SUROVINY
390 g (pšeničná)hladká múka
35 g (pšeničná)celozrnná múka
8 gsoľ
236 g (vlažná)voda
54 golivový olej
1/2 PL (čerstvo nasekaný)rozmarín
- Spolu zmiešame oba druhy múky.
- Pridáme soľ, rozmarín, olivový olej a vodu.
- Vypracujeme hladké cesto, prikryjeme a necháme odpočívať minimálne 40 minút (ja som ho nechala asi 2 hodiny).
- Rúru predhrejeme na 230 °C spolu s plechom, na ktorom budeme piecť maces.
- Cesto rozdelíme na 6 častí, vytvarujeme do guličky, prikryjeme a necháme odpočívať asi 10 minút.
- Každú časť po jednom vyvaľkáme co najtenšie a pečieme vcelku, alebo rozdelíme na niekoľko častí (ja som sa nakrájala obdĺžniky). Dáme na horúci plech (vyložila som ho papierom na pečenie), poprepichujeme vidličkou a vložíme do rúry.
- Po 1 minúte pečenia poprepichujeme bublinky, ktoré sa nám vytvorili a necháem piecť asi 2 minúty.
- Následne obrátime obracačkou a dopečieme asi ešte 2 - 3 minúty (sledujeme, pretože niektoré hnednú skôr - podľa hrúbky).
- Vyberieme na mriežku a necháme vychladnúť. Ak niektorý kúsok nie je úplne chrumkavý, strčíme ho ešte na chvíľu do rúry.
KOMENTÁRE K RECEPTU