Maces s rozmarínom a olivovým olejom

Recept Maces s rozmarínom a olivovým olejom

Pridal: Spinava kuchyna je s, 16.12.2015

Kategorie: Pečivo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Maces som piekla a aj jedla dnes prvýkrát a som z neho nadšená. Je vhodný ako príloha ku šalátom, môžete ho použiť namiesto chlebíka k rôznym nátierkam alebo iba tak chrúmať pri filme namiesto mastných čipsov.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Spinava kuchyna je s, 16.12.2015

Kategorie: Pečivo

SUROVINY

390 g (pšeničná)hladká múka
35 g (pšeničná)celozrnná múka
8 gsoľ
236 g (vlažná)voda
54 golivový olej
1/2 PL (čerstvo nasekaný)rozmarín

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Spolu zmiešame oba druhy múky.
  2. Pridáme soľ, rozmarín, olivový olej a vodu.
  3. Vypracujeme hladké cesto, prikryjeme a necháme odpočívať minimálne 40 minút (ja som ho nechala asi 2 hodiny).
  4. Rúru predhrejeme na 230 °C spolu s plechom, na ktorom budeme piecť maces.
  5. Cesto rozdelíme na 6 častí, vytvarujeme do guličky, prikryjeme a necháme odpočívať asi 10 minút.
  6. Každú časť po jednom vyvaľkáme co najtenšie a pečieme vcelku, alebo rozdelíme na niekoľko častí (ja som sa nakrájala obdĺžniky). Dáme na horúci plech (vyložila som ho papierom na pečenie), poprepichujeme vidličkou a vložíme do rúry.
  7. Po 1 minúte pečenia poprepichujeme bublinky, ktoré sa nám vytvorili a necháem piecť asi 2 minúty.
  8. Následne obrátime obracačkou a dopečieme asi ešte 2 - 3 minúty (sledujeme, pretože niektoré hnednú skôr - podľa hrúbky).
  9. Vyberieme na mriežku a necháme vychladnúť. Ak niektorý kúsok nie je úplne chrumkavý, strčíme ho ešte na chvíľu do rúry.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť