FotoRecept | Škoricový trhací chlieb

FotoRecept | Škoricový trhací chlieb

Pridal: klaura, 28.12.2015

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Škoricový trhací chlieb je vhodný (nielen) na jesenné a zimné obdobie - škorica vás zahreje a prevonia celý byt.

FOTKA OD VÁS

Pridal: klaura, 28.12.2015

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

Kysnuté cesto:

380 ghladká múka
50 gkryštálový cukor
60 g (roztopené)maslo
125 mlmlieko
2 kusyvajce
1 balenievanilkový cukor
droždie

Škoricová plnka:

150 gkryštálový cukor
4 KLškorica mletá
1/2 KLmuškátový oriešok
60 g (rozpustené)maslo
nasekanéorechy

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zo všetkých surovín vymiesime cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.
  2. Keď je cesto vykysnuté, na doske ho ešte premiesime rukou a rozvaľkáme na tenko.
  3. Natrieme ho rozpusteným maslom, posypeme kryštálovým cukrom, škoricou, muškátovým orieškom a sekanými orechami. Môžeme ešte pokvapkať maslom.
  4. Cesto pokrájame na pásy a uložíme ich na seba.
  5. Z pásov nakrájame štvorce.
  6. Tie ukladáme do vymastenej chlebíčkovej formy. Ja som si urobila cesta viac, spravila som aj kakaový veniec.
  7. Necháme na teplom mieste vykysnúť.
  8. Potom upečieme pri teplote 180 °C 45 - 60 minút.
  9. Po vychladnutí si z chleba odtŕhame a zapíjame dobrým čajom alebo kakaom.
           
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť