Jablková štrúdľa
Pridané: 6.10.2013
Zopár rokov som piekla štrúdle iba z lístkového cesta. Keď mi ale to kupované prestalo chutnať a začala som si pripravovať vlastné, vyskúšala som aj ťahané cesto a ukázalo sa, že je jednoduchšie, nemusím si ho plánovať dopredu, a suroviny naň mám skoro vždy doma. Štrúdľa z neho je krehkejšia, voňavejšia a rýchlejšia (aj v príprave, aj v jedení) . Najzložitejšie je uvoľniť stôl od kníh, ceruziek, misiek, vázičiek a sviečok a zabrániť, aby sa naň čokoľvek vrátilo skôr, ako bude pekáč v rúre. K tomu treba miesto na misu s jablkami, misu s cestom, misku s maslom, dózu s cukrom a miesto na miesenie cesta. Doporučujem pozrieť si toto video, a pri realizácii nevynechať časť s mlátením cesta o dosku. Nemám tušenie, akým spôsobom to funguje, ale funguje. Skúšala som to s plieskaním aj bez neho, a bol v tom naozaj rozdiel – bez neho sa niekedy podarilo cesto vytiahnuť na hrúbku hodvábneho papiera a niekedy nie, s ním sa to podarilo zakaždým.
ZOBRAZIŤ RECEPT
Jablčník bez múky
Pridané: 25.10.2020
Už dávno som mala chuť na niečo sladké a zdravé. Receptov je na internete mnoho a nevedela som si vybrať. Nakoniec ma zaujala táto kokosová buchta, ktora je bez múky. Múku nahradia ovsené vločky, kokos a ešte sa to pri pečení všetko spojí vďaka pudingovému prášku. Vláčne to je vďaka šťavnatým jablkám a pridať do cesta môžete rôzne oriešky, sušené ovocie, hrozienka alebo brusnice. Aby som nemala len cesto, "vymyslela" som aj zdravý krém, z tvarohu a mlieka. Pridala som síce cukor, ale pokojne môžem nahradiť medom alebo iným sladidlom. Dobrú chuť! Autor: Danavyk
ZOBRAZIŤ RECEPT