FotoRecept | Škoricový trhací chlieb

FotoRecept | Škoricový trhací chlieb

By 28. decembra 2015

Škoricový trhací chlieb je vhodný (nielen) na jesenné a zimné obdobie - škorica vás zahreje a prevonia celý byt.

 








Ingredients

Instructions

  1. Zo všetkých surovín vymiesime cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.
  2. Keď je cesto vykysnuté, na doske ho ešte premiesime rukou a rozvaľkáme na tenko.
  3. Natrieme ho rozpusteným maslom, posypeme kryštálovým cukrom, škoricou, muškátovým orieškom a sekanými orechami. Môžeme ešte pokvapkať maslom.FotoRecept | Škoricový trhací chlieb
  4. Cesto pokrájame na pásy a uložíme ich na seba.FotoRecept | Škoricový trhací chlieb
  5. Z pásov nakrájame štvorce.FotoRecept | Škoricový trhací chlieb
  6. Tie ukladáme do vymastenej chlebíčkovej formy. Ja som si urobila cesta viac, spravila som aj kakaový veniec.FotoRecept | Škoricový trhací chlieb

    FotoRecept | Škoricový trhací chlieb

  7. Necháme na teplom mieste vykysnúť.FotoRecept | Škoricový trhací chlieb
  8. Potom upečieme pri teplote 180 °C 45 - 60 minút.
  9. Po vychladnutí si z chleba odtŕhame a zapíjame dobrým čajom alebo kakaom.

 

FotoRecept | Škoricový trhací chlieb

 

 

 

 

 

Print

klaura

Volám sa Laura ... zo všetkého najradšej sa venujem dvom činnostiam, a to vareniu a fotografovaniu ... ani sama neviem, čo mám radšej ... často spájam tieto dve záľuby do jednej ... a potom vznikajú moje fotorecepty ... :) srdečne vás uvítam na mojom blogu www.klaura-dnes.blogspot.sk.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

3 odpovedí na FotoRecept | Škoricový trhací chlieb

  1. Jarka

    Tahle buchta je fantastická, ke kávičce s přáteli jako dělaná. Určitě patří mezi mé oblíbené recepty – díky moc 🙂 a chystám se na slaný

    • klaura
      klaura

      Jarka ďakujem, som rada, že chutil … 🙂

    • Bozena Bobka

      Ano, ten trhaci skoricovy chlebicek je neskutocne dobry.
      vynikajuci recept. Dakujem Klaura.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *