Šuhajdy so salkom

Recept Šuhajdy so salkom

Pridal: adkas-tastyfood, 27.11.2015

Kategorie: Sviatočné pečenie, Dezerty, Vianoce

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Šuhajdy, vďačná nielen vianočná cukrovinka, ktorá je hádam známa v každej rodine. Šuhajdy môžete pripraviť na veľa spôsobov. Každý má svoj rodinný recept. My sme roky doma robievali klasické šuhajdy s orechovou plnou a čokoládou. Až som raz pred pár rokmi ochutnala tieto salkové. Ponúkam vám ju v mini verzii. Kombinácia orechov, rumu, salka a čokolády - treba vyskúšať.

FOTKA OD VÁS

Pridal: adkas-tastyfood, 27.11.2015

Kategorie: Sviatočné pečenie, Dezerty, Vianoce

SUROVINY

1 baleniesalko
120 g (posekané nadrobno)orechy
150 g (posekať)hrozienka
1 balenievanilkový cukor
100 mlrum

Poleva:

200 gčokoláda na varenie
60 gcera

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Orechy a hrozienka posekáme nadrobno.
  2. Salko vylejeme do misy. Pridáme posekané hrozienka, orechy, vanilkový cukor a rum. Premiešame.
  3. Nad parou rozpustíme čokoládu s cerou.
  4. Na dno papierového košíčkadáme kávovú lyžičku čokolády. Necháme trochu zatuhnúť a potom dáme orechovo-salkovú plnku. Zalejeme čokládou a podľa predstavy ozdobíme.
  5. Môžeme použiť klasickú veľkosť papierových košíčkov. Ja som však robila takúto mini verziu, bola to trochu prpľavá práca, rozhodne však stála za to.
 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť