Šuhajdy so salkom

Pridal: adkas-tastyfood, 27.11.2015
Kategorie: Dezerty, Vianoce, Sviatočné pečenie
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Šuhajdy, vďačná nielen vianočná cukrovinka, ktorá je hádam známa v každej rodine. Šuhajdy môžete pripraviť na veľa spôsobov. Každý má svoj rodinný recept. My sme roky doma robievali klasické šuhajdy s orechovou plnou a čokoládou. Až som raz pred pár rokmi ochutnala tieto salkové. Ponúkam vám ju v mini verzii. Kombinácia orechov, rumu, salka a čokolády - treba vyskúšať.
FOTKA OD VÁS
Pridal: adkas-tastyfood, 27.11.2015
Kategorie: Dezerty, Vianoce, Sviatočné pečenie
SUROVINY
1 baleniesalko
120 g (posekané nadrobno)orechy
150 g (posekať)hrozienka
1 balenievanilkový cukor
100 mlrum
Poleva:
200 gčokoláda na varenie
60 gcera
- Orechy a hrozienka posekáme nadrobno.
- Salko vylejeme do misy. Pridáme posekané hrozienka, orechy, vanilkový cukor a rum. Premiešame.
- Nad parou rozpustíme čokoládu s cerou.
- Na dno papierového košíčkadáme kávovú lyžičku čokolády. Necháme trochu zatuhnúť a potom dáme orechovo-salkovú plnku. Zalejeme čokládou a podľa predstavy ozdobíme.
- Môžeme použiť klasickú veľkosť papierových košíčkov. Ja som však robila takúto mini verziu, bola to trochu prpľavá práca, rozhodne však stála za to.
KOMENTÁRE K RECEPTU