Steak v hubovej omáčke

Recept Steak v hubovej omáčke

Pridal: S varechou v ruke, 8.11.2015

Kategorie:

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Pôvodne omáčka mala byť dubáková, ale výborná bola aj táto - z lesných húb. Írsky steak z vysokej roštenky - kvalitné odležané mäso, kúpite ho ako RIB EYE.

FOTKA OD VÁS

Pridal: S varechou v ruke, 8.11.2015

Kategorie:

SUROVINY

steak z hovädzieho mäsa
čerstvo mleté čierne korenie
soľ
olivový olej
lesné huby
50 ml (suché)červené víno
150 ml (30 )%smotana
maslo

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Začal som mäsom - vyložil som ho z chladničky dve hodiny pred samotnou prípravou, aby sa zohrialo.
  2. Mäso som potom umyl, osušil a keď som si už nahrial panvicu, dochutil som ho čerstvo mletým korením, soľou a niekoľkými kvapkami olivového oleja.
  3. Mäso som dal na rozpálenú suchú panvicu a z každej strany som ho opiekol 2-3 minúty - ak chcete rare (jemne prepečený), minútku uberte, ak well done (prepečený), minútu pridajte. Mne  najviac vyhovuje stredne prepečený - medium.
  4. Po upečení som ho dal na tanier a prekryl alobalom, nech si odpočinie.
  5. Do panvice som dal asi 50 ml suchého červeného vína a keď sa zredukovalo, pridal som k nemu nakrájané lesné huby a dusil som ich asi 10-15 minút.
  6. Zalial som smotanou - 150 ml bude stačiť na omáčku k dvom steakom, keď prevrela a primerane zhustla (3 min) dal som do nej oriešok masla, dochutil som soľou a odstavil som
  7. Medzitým som už opiekol toustový chlieb.
  8. Na tanier som dal lístky rukoly, opečený toustový chlieb, steak a prelial som to všetko hubovou omáčkou.
   
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť