Steak v hubovej omáčke

Pridal: S varechou v ruke, 8.11.2015
Kategorie:
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Pôvodne omáčka mala byť dubáková, ale výborná bola aj táto - z lesných húb. Írsky steak z vysokej roštenky - kvalitné odležané mäso, kúpite ho ako RIB EYE.
FOTKA OD VÁS
Pridal: S varechou v ruke, 8.11.2015
Kategorie:
SUROVINY
steak z hovädzieho mäsa
čerstvo mleté čierne korenie
soľ
olivový olej
lesné huby
50 ml (suché)červené víno
150 ml (30 )%smotana
maslo
- Mäso som potom umyl, osušil a keď som si už nahrial panvicu, dochutil som ho čerstvo mletým korením, soľou a niekoľkými kvapkami olivového oleja.
- Mäso som dal na rozpálenú suchú panvicu a z každej strany som ho opiekol 2-3 minúty - ak chcete rare (jemne prepečený), minútku uberte, ak well done (prepečený), minútu pridajte. Mne najviac vyhovuje stredne prepečený - medium.
- Po upečení som ho dal na tanier a prekryl alobalom, nech si odpočinie.
- Medzitým som už opiekol toustový chlieb.
- Na tanier som dal lístky rukoly, opečený toustový chlieb, steak a prelial som to všetko hubovou omáčkou.
KOMENTÁRE K RECEPTU