Paradajková polievka z pečených paradajok

Pridal: S varechou v ruke, 7.11.2015
Kategorie: Zeleninový vývar, Polievky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Paradajkovú polievku si dám asi len raz, maximálne dvakrát do roka.. Musia v nej byť čerstvé bylinky a naozajstné paradajky, takže koncom leta chutí najlepšie
FOTKA OD VÁS
Pridal: S varechou v ruke, 7.11.2015
Kategorie: Zeleninový vývar, Polievky
SUROVINY
domáce, mäsité paradajky
menšia hlavičkacesnak
cibuľa
oriešokmaslo
zeleninový vývar
čerstvýtymián
čerstvábazalka
chilli paprička
olivový olej
soľ
čerstvo mleté korenie
- Umyté paradajky som rozkrojil a poukladal som ich na plech pokrytý papierom na pečenie.
- Dochutil som ich soľou, čerstvo mletým čiernym korením, vetvičkami tymiánu a prekvapol som ich olivovým olejom. Pridal som k nim aj rozkrojenú cibuľu so šupkou a neočistenú rozkrojenú hlávku cesnaku.
- Plech som vložil do vyhriatej rúry a piekol som ich na 180°C asi 45 minút, ale treba to sledovať, aby nezhoreli. Stačí ak sa trošku scvrknú a odparí sa z nich prebytočná voda.
- Po upečení som ich preložil do hrnca aj s očistenou cibuľou a cesnakom. Upečený cesnak príjemne voňal.
- V hrnci som rozmixoval celé paradajky so šupkou, zeleninovým vývarom, chilli papričkou a lístkami čerstvej bazalky. Vývarom si nastavíte hustotu polievky.
- Nechal som prevrieť, dochutil som soľou a na záver som pridal oriešok masla.
- Polievku naozaj netreba variť, veď paradajky sú upečené. Na tanieri som prizdobil lístkom bazalky, hoblinami tvrdého syra (použil som Vršatec) a prekvapol som niekoľkými kvapkami olivového oleja.
KOMENTÁRE K RECEPTU