Paradajková polievka z pečených paradajok

Recept Paradajková polievka z pečených paradajok

Pridal: S varechou v ruke, 7.11.2015

Kategorie: Zeleninový vývar, Polievky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Paradajkovú polievku si dám asi len raz, maximálne dvakrát do roka.. Musia v nej byť čerstvé bylinky a naozajstné paradajky, takže koncom leta chutí najlepšie

FOTKA OD VÁS

Pridal: S varechou v ruke, 7.11.2015

Kategorie: Zeleninový vývar, Polievky

SUROVINY

domáce, mäsité paradajky
menšia hlavičkacesnak
cibuľa
oriešokmaslo
zeleninový vývar
čerstvýtymián
čerstvábazalka
chilli paprička
olivový olej
soľ
čerstvo mleté korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Umyté paradajky som rozkrojil a poukladal som ich na plech pokrytý papierom na pečenie.
  2. Dochutil som ich soľou, čerstvo mletým čiernym korením, vetvičkami tymiánu a prekvapol som ich olivovým olejom. Pridal som k nim aj rozkrojenú cibuľu so šupkou a neočistenú rozkrojenú hlávku cesnaku.
  3. Plech som vložil do vyhriatej rúry a piekol som ich na 180°C asi 45 minút, ale treba to sledovať, aby nezhoreli. Stačí ak sa trošku scvrknú a odparí sa z nich prebytočná voda.
  4. Po upečení som ich preložil do hrnca aj s očistenou cibuľou a cesnakom. Upečený cesnak príjemne voňal.
  5. V hrnci som rozmixoval celé paradajky so šupkou, zeleninovým vývarom, chilli papričkou a lístkami čerstvej bazalky. Vývarom si nastavíte hustotu polievky.
  6. Nechal som prevrieť, dochutil som soľou a na záver som pridal oriešok masla.
  7. Polievku naozaj netreba variť, veď paradajky sú upečené. Na tanieri som prizdobil lístkom bazalky, hoblinami tvrdého syra (použil som Vršatec) a prekvapol som niekoľkými kvapkami olivového oleja.
 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť