Paradajková polievka z pečených paradajok

Paradajková polievka z pečených paradajok

By 7. novembra 2015

Paradajkovú polievku si dám asi len raz, maximálne dvakrát do roka.. Musia v nej byť čerstvé bylinky a naozajstné paradajky, takže koncom leta chutí najlepšie

 

Ingredients

Instructions

  1. Umyté paradajky som rozkrojil a poukladal som ich na plech pokrytý papierom na pečenie.
  2. Dochutil som ich soľou, čerstvo mletým čiernym korením, vetvičkami tymiánu a prekvapol som ich olivovým olejom. Pridal som k nim aj rozkrojenú cibuľu so šupkou a neočistenú rozkrojenú hlávku cesnaku.
  3. Plech som vložil do vyhriatej rúry a piekol som ich na 180°C asi 45 minút, ale treba to sledovať, aby nezhoreli. Stačí ak sa trošku scvrknú a odparí sa z nich prebytočná voda.
  4. Po upečení som ich preložil do hrnca aj s očistenou cibuľou a cesnakom. Upečený cesnak príjemne voňal.
  5. V hrnci som rozmixoval celé paradajky so šupkou, zeleninovým vývarom, chilli papričkou a lístkami čerstvej bazalky. Vývarom si nastavíte hustotu polievky.
  6. Nechal som prevrieť, dochutil som soľou a na záver som pridal oriešok masla.
  7. Polievku naozaj netreba variť, veď paradajky sú upečené. Na tanieri som prizdobil lístkom bazalky, hoblinami tvrdého syra (použil som Vršatec) a prekvapol som niekoľkými kvapkami olivového oleja.

 

Paradajková polievka z pečených paradajok

Print

...rád spoznávam neznáme chute a učím sa nové veci...v kuchyni sa dá aj z bežných surovín pripraviť niečo "nové". Do každého jedla treba dať lásku a fantáziu, to sú dve najdôležitejšie koreniny... dobrú chuť prajem :-) Môj blog: www.svarechou.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *