Jablkovo-brusnicová pizza

Pridal: Spinava kuchyna je s, 1.11.2015
Kategorie: Dezerty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Vždy keď som na jedálnom lístku videla názov Sladká pizza, skrútila som nos a len som sa čudovala ako toto môže niekoho napadnúť a ako to môže vôbec niekomu chutiť. Je to preto, lebo pizzu milujem tradičnú slanú - s paradajkami, syrom a šunkou. Lenže varenie a pečenie je o tom, skúšať nové veci a tak som sa odhodlala a upiekla jej sladkú verziu. A vôbec neľutujem, ba naopak je to odteraz moja druhá najobľúbenejšia pizza :) Nebojte sa zvláštnej chute. V podstate to je tenký kysnutý koláč so sladkými jabĺčkami, brusnicami a čokoládou - jednoducho mňamka ! :)
FOTKA OD VÁS
Pridal: Spinava kuchyna je s, 1.11.2015
Kategorie: Dezerty
SUROVINY
Cesto:
100 g (biela)hladká špaldová múka
137 g (celozrnná múka)hladká špaldová
1/2 KLtrstinový cukor
1/2 KL (sušené)droždie
1/2 KLsoľ
1 KLolivový olej
115 g (vlažná)voda
Plnka:
3 - 4 ks (stredne veľké)jablko
brusnicový džem
3 PLtrstinový cukor
z 1/2 klcitrónová šťava
25 g (roztopené)maslo
1 KLmletá škorica
(horká čokoláda rozpustená vo vodnom kúpeli s kúskom masla a trochou mlieka)čokoládová poleva
- Obe múky zmiešame s cukrom, droždím a soľou.
- Pridáme olej a vodu a vypracujeme hladké cesto.
- Prikryjeme a necháme kysnúť 3 hodiny.
- Jablká ošúpeme, vyberieme jadrovníky a nakrájame na menšie kocky.
- Zmiešame s cukrom, škoricou, maslom a citrónovou šťavou.
- Vykysnuté cesto vytvarujeme do kruhu, dáme na plech vyložený papierom na pečenie.
- Cesto potrieme brusnicovým džemom, na vrch poukladáme ochutené jablká a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 230 °C. Pečieme cca 15 - 20 minút kým nám zozlatne.
- Po vytiahnutí z rúry necháme trochu vychladnúť a polejeme čokoládovou polevou. Podávame teplú.
KOMENTÁRE K RECEPTU