FotoRecept | Plnený kel & Chou farçi

Pridal: Martina Schmidtova, 28.10.2015
Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso
Nahraj fotku a pochváľ sa
Na nedeľný obed máme radi poriadne jedlo, ideálne nejaké mäsko, dobrý vývar. Na záver by nemalo chýbať niečo sladké. Plnený kel ma zaujal na prvý pohľad. Milujeme plnenú kapustu - o tom by som mohla básniť. Avšak plnený kel som nikdy nerobila. Pravda je, že kel pripravujem aj ako prívarok alebo polievku a chutí nám všetkým. Dokonca aj deti si pochutnajú :) Kapustné listy a alebo kelové sa plnia v rôznych krajinách na rôzne spôsoby. Niekde sa do plnky pridávajú krúpy a niekde ryža. Keď pripravujem kapustu - pridávam ryžu, tak ako to robí moja mama alebo stará mama. Tento krát som mäsovú plnku doplnila krúpami, ktoré som pred tým uvarila. Pripravovala som to celé v liatinovom hrnci - skvelý na pečenie aj zapekanie. Vo francúzsku sa liatinový hrniec používa často, práve pri príprave takýchto receptov. Jediné čo odporúčam je dobre si hrniec vytrieť maslom. Liatina tak ako francúzi alebo aj ja, milujú maslo :) x
Pridal: Martina Schmidtova, 28.10.2015
Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso
SUROVINY
- Do veľkého hrnca dajte variť osolenú vodu.
- Kel rozdeľte na listy, stred povykrajujte. Listy varte vo vriacej vode cca 8 min. Potom vyberte a dajte vychladiť.
- Uvarte si krúpy.
- Vo väčšsom hrnci na oleji osmažte cibuľku a cesnak.
- Potom pridajte mrkvu a nakoniec mäso. Osoľte a okreňte.
- Nechajte dusiť približne 15 minút, kým mäso zhnedne.
- Odstavte a pridajte krúpy a bylinky.
- Liatinový hrniec si poriadne vymažte maslom.
- Dajte do vyhriatej rúryna 180°C. Pečte asi hodinku.
- Hotové preklopte na väčší tanier alebo misu - dajte pozor je tam šťava, tak aby ste ju nemali všade ako ja :)