FotoRecept | Kačacie stehná v rímskom hrnci

FotoRecept | Kačacie stehná v rímskom hrnci

Pridal: S varechou v ruke, 30.10.2015

Kategorie: Kačacie mäso, Mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Myslím si, že vodnú hydinu je najlepšie pripravovať v hlinenom hrnci, pomaly pečená kačka, či hus, má potom krehké a jemné mäso. Na červenej kapuste a so zemiakovými lokšami je to jedna báseň.

FOTKA OD VÁS

Pridal: S varechou v ruke, 30.10.2015

Kategorie: Kačacie mäso, Mäso

SUROVINY

kačacie stehná
soľ
rasca
čerstvo mleté korenie

Červená kapusta:

červená kapusta
2 kusyjablko
cibuľa
bravčová masť
červené suché víno
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
zavárané čučoriedky

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Večer som nasolil kačacie stehná a dal som ich odpočívať do chladu.
  2. Ráno som ich poumýval a dochutil čerstvo mletým korením, soľou a rascou.
  3. Rímsky hrniec som na 15 minút namočil do vody aby natiahol vlhkosť a potom som do neho naukladal mäso.
  4. Hrniec som vložil do studenej rúry a pomaličky piekol na 130 °C približne 127 minút.
  5. Z hrnca som odobral masť, ktorú pustili a zapiekol som ich pod grilom - asi 12 minút, len aby chytili krásnu farbu.
Pokiaľ sa stehná piekli, pustil som sa do prípravy červenej kapusty:  
  1. Nakrájanú cibuľu som orestoval na bravčovej masti, pridal nakrájanú červenú kapustu,  dochutil som soľou, čiernym korením a podlial suchým červeným vínom.
  2. Po chvíľke som pridal na plátky nakrájané jablká.
  3. Keď bola kapusta už takmer hotová, pridal som k nej asi dve lyžice zavarených čučoriedok, môžete použiť akékoľvek červené ovocie, či džem - malo by byť z kyslejšieho ovocia. Nechal som spolu prevrieť a odstavil som.
  4. Podával som so zemiakovými lokšami, mastenými kačacou masťou. Lokše sú výborné aj so slivkovým lekvárom a makom, vtedy ich mastím maslom.
 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť