FotoRecept | Kačacie stehná v rímskom hrnci

Pridal: S varechou v ruke, 30.10.2015
Kategorie: Kačacie mäso, Mäso
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Myslím si, že vodnú hydinu je najlepšie pripravovať v hlinenom hrnci, pomaly pečená kačka, či hus, má potom krehké a jemné mäso. Na červenej kapuste a so zemiakovými lokšami je to jedna báseň.
FOTKA OD VÁS
Pridal: S varechou v ruke, 30.10.2015
Kategorie: Kačacie mäso, Mäso
SUROVINY
kačacie stehná
soľ
rasca
čerstvo mleté korenie
Červená kapusta:
červená kapusta
2 kusyjablko
cibuľa
bravčová masť
červené suché víno
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
zavárané čučoriedky
- Večer som nasolil kačacie stehná a dal som ich odpočívať do chladu.
- Rímsky hrniec som na 15 minút namočil do vody aby natiahol vlhkosť a potom som do neho naukladal mäso.
- Hrniec som vložil do studenej rúry a pomaličky piekol na 130 °C približne 127 minút.
- Z hrnca som odobral masť, ktorú pustili a zapiekol som ich pod grilom - asi 12 minút, len aby chytili krásnu farbu.
- Nakrájanú cibuľu som orestoval na bravčovej masti, pridal nakrájanú červenú kapustu, dochutil som soľou, čiernym korením a podlial suchým červeným vínom.
- Podával som so zemiakovými lokšami, mastenými kačacou masťou. Lokše sú výborné aj so slivkovým lekvárom a makom, vtedy ich mastím maslom.
KOMENTÁRE K RECEPTU