Félixová tekvicová polievka

Recept Félixová tekvicová polievka

Pridal: Andrea Mackova, 12.10.2015

Kategorie: Zeleninový vývar, Husté polievky, Polievky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Juj, to vám je ale dobrota, nedá sa to ani opísať. Musí vám stačiť, že po dovarení som zjedla dva taniere pred desiatou hodinou dopoludnia :)

FOTKA OD VÁS

Pridal: Andrea Mackova, 12.10.2015

Kategorie: Zeleninový vývar, Husté polievky, Polievky

SUROVINY

500 gtekvica hokaido
olej
2 kscibuľa
1 KL (môže byť aj kari korenie)kukurma
1 pohár (sladké dezertné alebo biele portské)víno
200 ml (v krajnom prípade bujón)vývar
1 kelímoksladká smotana
kokosové mlieko
1 KLdijonská horčica
1 KLmed
soľ
čierne korenie
paprika

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Na oleji speníme 2 nakrájane cibule, necháme mierne skaramelizovať
  2. Pridáme a orestujeme (na kocky) nakrájanú tekvicu so šupkou.
  3. Pridáme kurkumu (v recepte je hlavne kvôli farbe, nie chuti.
  4. Podlejeme vínom a necháme ho chvíľu odpariť.
  5. Zalejeme vývarom, smotanou a kokosovým mliekom, necháme 20-30 minút povariť.
  6. Pridáme dijónsku horčicu a med.
  7. Rozmixujeme ponorným mixérom (môžeme aj prepasírovať cez sitko, nie je to potrebné).
  8. Podľa hustoty zriedime mliekom alebo vodou a necháme prevariť.
  9. Podľa chuti dochutíme soľou, čiernym korením a paprikou
Dodávam len, že som nezohnala portské vínko, tak som dala Tokajské sweet. A tiež u nás nebola tekvica Hokaido, ale som použila maslovú tekvicu. Smotanu som pridala až na samý záver, keď už bola polievka rozmixovaná, na krátke prebublanie Vznikol delikatesný krém. Jedna báseň!  
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť