Félixová tekvicová polievka
Juj, to vám je ale dobrota, nedá sa to ani opísať. Musí vám stačiť, že po dovarení som zjedla dva taniere pred desiatou hodinou dopoludnia 🙂
Ingredients
- tekvica hokaido - 500 g
- olej
- cibuľa - 2 ks
- kukurma - 1 KL (môže byť aj kari korenie)
- víno - 1 pohár (sladké dezertné alebo biele portské)
- vývar - 200 ml (v krajnom prípade bujón)
- sladká smotana - 1 kelímok
- kokosové mlieko
- dijonská horčica - 1 KL
- med - 1 KL
- soľ
- čierne korenie
- paprika
Instructions
- Na oleji speníme 2 nakrájane cibule, necháme mierne skaramelizovať
- Pridáme a orestujeme (na kocky) nakrájanú tekvicu so šupkou.
- Pridáme kurkumu (v recepte je hlavne kvôli farbe, nie chuti.
- Podlejeme vínom a necháme ho chvíľu odpariť.
- Zalejeme vývarom, smotanou a kokosovým mliekom, necháme 20-30 minút povariť.
- Pridáme dijónsku horčicu a med.
- Rozmixujeme ponorným mixérom (môžeme aj prepasírovať cez sitko, nie je to potrebné).
- Podľa hustoty zriedime mliekom alebo vodou a necháme prevariť.
- Podľa chuti dochutíme soľou, čiernym korením a paprikou
Dodávam len, že som nezohnala portské vínko, tak som dala Tokajské sweet.
A tiež u nás nebola tekvica Hokaido, ale som použila maslovú tekvicu.
Smotanu som pridala až na samý záver, keď už bola polievka rozmixovaná, na krátke prebublanie
Vznikol delikatesný krém. Jedna báseň!
Pridaj komentár